10.6 C
Valencia

L’Hospital de la Ribera organitza les I Jornades Autonòmiques de Maneig Multidisciplinari de Fractura de Maluc

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Hospital Universitari de la Ribera ha organitzat les I Jornades Autonòmiques de Maneig Multidisciplinari de Fractura de Maluc, que reuniran a especialistes de tota la Comunitat Valenciana, el pròxim 18 de maig, en el Col·legi de Metges de València.

En l’organització d’esta jornada també han col·laborat els hospitals Clínic de València, Doctor Peset, General i Arnau de Vilanova de València, General de Castelló i Vinalopó.

L’objectiu d’estes jornades és destacar la importància del maneig multidisciplinari dels pacients amb fractura de maluc, aspecte este poc habitual als hospitals espanyols i en el qual l’Hospital d’Alzira compta amb una contrastada experiència.

Este maneig interdisciplinari, amb l’estreta coordinació de professionals d’Urgències, Traumatologia, Geriatria, Anestèsia, Medicina Interna, Infermeria i Rehabilitació, entre altres, suposa abordar la fractura de maluc en les etapes pre i postoperatòria, fins a l’alta metgessa del pacient fos de l’hospital i per continuar amb la seua rehabilitació integral.

- Publicitat -

Segons ha destacat Francisco Tarazona, de la Unitat de Geriatria del centre alzireny, “es feia necessària l’organització d’unes jornades autonòmiques d’aquestes característiques que ens permeten intercanviar informació entre centres sanitaris i dissenyar guies clíniques i protocols conjunts que ens ajuden a homogeneïtzar les cures que s’ofereixen als hospitals públics valencians als pacients ingressats per esta patologia”.

Cal destacar, en este sentit, que l’abordatge integral de la fractura de maluc “està aconseguint resultats molt importants als centres hospitalaris on s’aplica, la qual cosa es tradueix en un augment de la recuperació funcional del pacient i en una disminució de la mortalitat associada a esta patologia”, ha assenyalat Tarazona.

- Publicitat -

Així, a l’Hospital d’Alzira, este tipus d’abordatge està contribuint al fet que el 70% dels pacients operats de fractura de maluc abandone l’hospital, després de rebre l’alta, pel seu propi peu, mentre que, al cap de sis mesos de la intervenció, el 80% dels pacients operats ha recuperat ja la capacitat de caminar.

A més, els centres hospitalaris en els quals es realitza una atenció integral d’estee tipus de pacients, la mortalitat hospitalària associada a esta patologia es redueix pràcticament a la meitat, passant del 5-6% dels casos al 2,5-3%.

Fractura de maluc

La fractura de maluc és una de les complicacions més greus de l’osteoporosi. Es calcula que, a Espanya, es produeixen entre 50.000 i 60.000 fractures de maluc a l’any.

Es tracta d’una patologia que afecta pacients cada vegada més majors, amb una gran comorbiditat (és a dir, que pateixen dos o més trastorns o malalties), múltiples tractaments farmacològics i freqüentment amb antecedents de demència o deterioració funcional.

“Per tot això és tan important que l’abordatge quirúrgic d’esta patologia vaja acompanyat d’una atenció geriàtrica coordinada, la qual cosa redueix la taxa de complicacions clíniques i redunda positivament en una reducció de la discapacitat associada a la fractura de maluc que, amb freqüència, deriva en un important problema social”, ha conclòs Tarazona.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,336FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim ja es troba ‘a un pas del Nadal’

La il·lusió i la seguretat comparteixen protagonisme en el programa d'activitats preparat fins al 5 de gener

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Benaguasil inicia els actes commemoratius de l’IV centenari de la troballa de la seua Patrona

Este matí ha donat principi el 400 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montiel, Patrona de Benaguasil, trobada segons la tradició el 4 de desembre de 1620 pel pastor aragonés Graciano.

Sanitat registra 1.390 nous casos de coronavirus i 29 morts a la Comunitat Valenciana

Per províncies els nous casos positius són: 118 a Castelló, 382 a Alacant i 890 a València.

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"
- Advertisement -

: Valencià