La Santa Seu declara temple jubilar a la parròquia de Canet d’en Berenguer

Este fet s'ha donat en el V centenari del patronatge de la Mare de Déu contra les Febres.

Publicitat

La Santa Seu ha concedit a la parròquia Sant Pere Apòstol de la localitat valenciana de Canet d’en Berenguer la declaració com a temple jubilar en el V Centenari del patronatge de la Mare de Déu contra les Febres.

Així, la parròquia va rebre el passat 30 d’octubre, a través de l’Arquebisbat de València, l’anunci de la Penitenciària Apostòlica de la Santa Seu de la seua designació com a temple jubilar des del 19 d’abril fins al 9 de setembre, de 2020.

PublicitatRovira  

L’anunci va ser rebut per la comunitat parroquial, que en l’actualitat celebra el 500 aniversari de la declaració de la seua patrona, “amb alegria i un toc especial de campanes”, segons ha indicat el rector, Manuel Ortí.

Precisament, dins de les celebracions del V centenari, el passat cap de setmana la icona de la Mare de Déu contra les Febres va eixir per primera vegada del temple per a visitar el cementeri de la localitat amb motiu de la solemnitat de Tots els Sants. Després de la celebració d’una eucaristia, la Mare de Déu va recórrer les instal·lacions del camp sant i va tornar a la parròquia.

Patronatge Mare de Déu contra les Febres

La parròquia de Canet, erigida en 1316 pel llavors bisbe de València, Ramón de Gastón, va rebre del Cardenal Egidio de Vitervo en 1518, una icona de la Mare de Déu en agraïment a l’ajuda que la població havien dispensat al llegat del Papa després d’un naufragi en la seua costa.

Un any més tard, en 1519, la localitat va patir unes pestes que van assolar la zona i van acabar amb la vida de molts habitants que van morir per febres altes. Davant esta situació, els fidels van traure en processó la icona de la Mare de Déu per a demanar la seua protecció.

Davant la sanació de la població, la localitat va elevar a Roma la súplica que la imatge fora declarada patrona de Canet amb el títol de Mare de Déu contra les Febres. Finalment, en 1520 va ser declarat el patronatge, així com la indulgència plenària per a tots aquells que visiten la seua capella, pel papa León X.

PublicitatJuega Limpio Orihuela