29.8 C
Valencia

La Selectivitat a la Comunitat Valenciana serà en els instituts i centres de batxillerat de l’alumnat

Aquesta és la proposta que es presentarà aquesta vesprada per a la seua aprovació definitiva en la Comissió Gestora de les PAU

- Publicitat -AVL

Les Proves d’Accés a la Universitat a la Comunitat Valenciana es realitzaran enguany en els instituts i centres de batxillerat de l’alumnat amb la finalitat de “garantir la seguretat sanitària de totes les persones que participen així com permetre el desenvolupament dels exàmens en les millors condicions”.

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha llançat un missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa: “Hi ha moltes persones treballant perquè es facen els exàmens amb totes les garanties”, ha asseverat.

La decisió s’ha adoptat en una reunió celebrada per videoconferència a la qual han assistit Ximo Puig, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Aquesta és la proposta que es presentarà aquesta vesprada per a la seua aprovació definitiva en la Comissió Gestora de les PAU, presidida per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i formada també per representants de les universitats i la coordinació general de les proves. La comissió es reuneix per a continuar treballant en la coordinació de les proves i el seu correcte desenvolupament.

La decisió s’ha pres “seguint criteris sanitaris i de la gestió d’afluència als espais d’exàmens”, recalca la Generalitat en un comunicat.

EVITAR CONCENTRACIONS

L’entrada de l’alumnat es farà de forma ordenada i escalonada i en l’accés es prendrà la temperatura, com a mesura de prevenció. Aquesta mesura també s’aplicarà en la finalització de cada jornada de proves, igual que en l’ús dels lavabos i en l’eixida als espais de descans després de cada examen. L’objectiu és evitar altes concentracions de persones en poc espai i facilitar el manteniment de les distància de seguretat.

La Generalitat repartirà mascaretes i gels d’hidroalcohol per a la protecció, tant de l’alumnat com del professorat i de la resta de persones que participaran en l’organització i desenvolupament dels exàmens.

Els exàmens es desenvoluparan tenint en compte les recomanacions sanitàries de separació entre els estudiants durant la realització de les proves, així com l’engegada de protocols de desinfecció i neteja, abans i després de la realització de les PAU.

Ximo Puig ha mostrat el seu agraïment a les conselleriws d’Universitats, Justícia, Sanitat i Educació “pel treball de coordinació i pel seu compromís per a col·laborar perquè les proves es desenvolupen en les millors condicions”.

També ha agraït a les universitats i a tot el personal que forma part dels tribunals i al professorat en general tot el seu treball, que “demostra la seua gran professionalitat i la seua entrega”.

“És un moment decisiu per a les alumnes i els alumnes valencians que s’han d’enfrontar a aquesta prova i el fet que puguen fer-la en un entorn amb el qual estan familiaritzats, sense aglomeracions i en condicions de seguretat, els ajudarà en aquests moments”, ha afegit, per la seua banda, la titular d’Universitats, Carolina Pascual.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià