sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La senda de la desembocadura del Millars incorporarà paviment natural més resistent per a garantir la seua conservació

L’Ajuntament d’Almassora incorporarà materials més duradors a la senda de la desembocadura del Millars per a millorar la conservació d’aquest espai. El departament de Sostenibilitat ha iniciat contactes amb empreses especialitzades en pavimentació i àrids de la zona per a conéixer les alternatives a la terra que en aquests moments cobreix la superfície de la ruta.

L’erosió del vent, la pluja i les crescudes del riu obliguen al consistori a reparar i reposar el material amb caràcter cíclic per a garantir el manteniment d’una ruta que utilitzen ciclistes i vianants durant tot l’any, segons les dades que maneja el departament. La intenció de l’àrea de Sostenibilitat és apostar per un material natural més resistent a les inclemències del temps i a l’ús i que estiga d’acord amb l’entorn.

El projecte s’executaria per trams, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, a causa de l’àmplia extensió de terrè afectat al costat del riu Millars. D’aquesta manera, el consistori reduiria les molèsties als usuaris, que podrien utilitzar una part de la via mentre durara l’actuació. A més, l’Administració local assumiria la inversió per fases amb l’objectiu que suposara un estalvi a mitjà termini. Segons aquesta part, “aquest desemborsament inicial redundaria en un estalvi de costos que ara mateix són molt elevats per a la butxaca del contribuent”.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha garantit que el material que es trie, sempre atenent a les recomanacions dels tècnics municipals, “estarà d’acord amb aquest espai d’alt valor ecològic que connecta la desembocadura del riu amb el paratge de Santa Quitèria”. Nicolau ha incidit que els experts consideren que és la millor opció per a la conservació de la senda.

Ambdues han recorregut ja altres espais naturals veïns per a conéixer els materials emprats, que podrien ser una solució per al desgast que pateix la senda del Millars d’Almassora. Aquest fet obliga a desemborsar periòdicament una part important del capítol de Medi ambient per a manteniment que, en uns mesos, torna a necessitar noves aportacions de terra.

L’aposta per un material més durador, a més de les contínues labors de desbrossament en el llit del riu, permetran millorar aquest espai que ha estrenat recentment el Circuit dels Alters. La nova ruta inclou dos traçats de diferent dificultat per a practicar esport a l’aire lliure al costat de Les Goles.

Últimas noticias

Contenido relacionado