La Senda de Quistel de la Vall d’Uixó pateix actes vandàlics

Cal recordar, que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó va invertir 22.000 euros a condicionar-la, fa poc més de tres anys.

PublicitatAVL

La Senda de Quistel de la Vall d’Uixó va patir el diumenge de vesprada diferents actes vandàlics sobretot els arbres d’oliver i moreres que va plantar l’ajuntament fa aproximadament tres anys.

PublicitatRovira  

Concretament els fets més greus han sigut en el tallament i trencament d’arbres, segon el regidor de Medi Ambient i Agricultura del municipi, Fernando Daròs, “pensem que hi ha sigut a un ganivet o una navalla”, alguns han sigut tallats a ras i altres només hi han patit ferides més dèbils.

La brigada municipal de l’Ajuntament ha intentat salvar i replantar tots els arbres possibles, encara que alguns estaven ja morts perquè hi havien arrancat les arrels. La sort hi ha sigut que alguns només tenien xicotets talls, que enventant-los, segurament se salvaran.
A més, també han trencat els cartells informatius i les baranes que s’havien ficat el lloc més perillós.

Cal recordar, que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó va invertir 22.000 euros a condicionar la Senda de Quistel, amb cartells d’informació d’espècies, banquets, papereres, taules de pícnic i ballar la part més perillosa.

Daròs està molt enfadat, ja que “és un acte sense sentit, tant perquè fa mal a la natura, com perquè és un perjudici econòmic, que paguem tots els vallers i valleres” i a més “és una llàstima perquè és una senda que la gent gasta molt i hi ha molta afluència de persones que disfruten d’este espai únic al municipi”.

El regidor ha volgut remarcar que “este lloc és un referent turístic, perquè la Senda va a les Grutes de Sant Josep i és un racó natural molt important del nostre poble”.

La Policia Local de la Vall d’Uixó està investigant els fets i a més augmentaran les rondes de vigilància per la zona.

Per a finalitzar, des de l’Ajuntament s’hi ha parlat amb la fiscalia mig ambiental, per a veure si poden enviar al Seprona, encara estan esperant la contestació.