La sentència contra La Manada provoca des de la indignació a la manifestació

La província alacantina se sumisca a la trucada #estaesnuestramanada i #justiciapatriarcal a més d'altres lemes com a “germana jo si et cree”

167

La indignació col·lectiva per la sentència contra els cinc membres de La Manada a nou anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual en els Santfermins de 2016, no s’ha fet esperar. Minuts després de conéixer la sentència ja estava circulant una trucada a la protesta a escala nacional. La fiscalia i l’advocat de la víctima, Miguel Ángel Moran, demanaven per a cadascun d’ells de 22 a 24 anys de presó per entendre que havia sigut una violació col·lectiva, no obstant això, com que no va haver-hi consentiment i en entendre’s que va haver-hi una relació consentida, s’ha aplicat la pena que correspon a l’abús sexual. Han sigut hores de deliberació, escoltant a totes les parts implicades, els perits, els vídeos, els testimonis i fins i tot els tres magistrats no veuen suficients proves de violència, ni que hagen hagut amenaces per part dels acusats, ni tan sols va haver-hi insinuacions que si no es deixava li anava a ocórrer alguna cosa. L’única cosa que tenen clar dos dels tres magistrats és del bloqueig de la xica sense capacitat de reaccionar o d’oposar-se, açò ha sigut determinant per a dictar una condemna, a més de valorar que els cinc acusats eren major d’edat i corpulents. El delicte dictaminat ahir, consisteix a tenir relacions sexuals amb algú que se sent coartat i incapacitat per a negar-se a açò, per la superioritat física de l’altre, la qual cosa es diu abús sexual en aquest cas amb prevaliment. El magistrat dissident va opinar en aquest assumpte que si va haver-hi consentiment, basant-se en una interpretació diferent del que es veu en els vídeos de la relació sexual i en moltes de les contradiccions que la xica ha tingut al llarg d’aquests mesos. No obstant això, la sentència contra els cinc integrants de La Manada no ha sigut del grat de la gent que ha eixit ha manifestar-se en desacord per les penes imposades.

La Manada Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Però per a Alfonso Jesús Cabezuelo, el soldat de 30 anys, Jesús Escudero, el perruquer de 27 anys, A.M.G.I. –un acte prohibeix la difusió del seu nom-, el Guàrdia Civil de 29 anys i José Ángel Prenga de 29 anys el seu calvari no ha acabat, doncs ara, hauran d’enfrontar-se al judici de l’agressió sexual en Pozoblanco. L’únic que no està implicat en aquesta agressió és Ángel Boza de 26 anys que segons informacions publicades, encara no pertanyia a La Manada ni estava en el seu grup de WhatsApp, ja que estava en la seua fase de proves en els Santfermins del 2016, sent aquest viatge el d’iniciació per a ser inclòs al grup.

En les manifestacions d’ahir per tota Espanya es podia llegir pancartes amb consignes tals com a “germana jo si et crec”, “no és abús sinó violació”, “NoEsNo” i “jo decidisc el quan, on i amb qui” entre molts altres eslògans a part dels hashtags #EstaEsNuestraManada i #JusticiaPatriarcal. El moviment en el carrer ha sigut convocat per col·lectius i associacions feministes que han demanat manifestar-se en les portes dels ajuntaments de cada ciutat, en les Audiències Provincials i les places més importants de cada població espanyola. A partir de les 19.00 van començar les concentracions de protesta en algunes ciutats espanyoles, en la província alacantina poblacions com Elx (plaça de Baix) va començar a les 20.00, així com Benidorm (carrer Gambo amb Martínez Alejos), Oriola (porta de l’Ajuntament), Elda (plaça de l’Ajuntament), Villena, Ibi, Sant Vicent del Raspeig, Almoradí, Torrevella i Alacant. A Albacete ha sigut la concentració alguna cosa més tardana, aproximadament a les 21.00, però igual d’eficaç que en la resta d’Espanya així es mostren en les imatges enviades per la periodista albacetenya,0000 Llanos de la Rosa Cifuentes.

https://youtu.be/tKjt5z5zHDo