08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La senyalització de les carreteres CV-33, CV-36, CV-410 i CV-366 millorarà dins de l’àrea metropolitana de València

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a licitació pública l’adequació i millora de la senyalització d’orientació en les carreteres de titularitat autonòmica CV33CV36CV410 i CV366 dins de l’àrea metropolitana de València amb la finalitat d’optimitzar la seguretat vial i reduir l’accidentalitat en els trams carreteres. El pressupost de l’actuació ascendeix a 990.000 euros.

Segons ha informat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la Conselleria va a emprendre els treballs d’adequació de la senyalització d’orientació d’aquestes carreteres “per adaptar-los a l’actual situació”, solucionant un problema d’obsolescència i de seguretat vial. Es tracta d'”optimitzar la circulació fent-la més fluida, evitant maniobres indesitjables i reduint l’accidentalitat”.

Per a això, els tècnics han revisat i analitzat la senyalització actual “cartell a cartell”, estudiant la seua idoneïtat o proposant un canvi de senyals quan les circumstàncies ho requerisquen, afegint més cartells si calgués i canviant la retolació i la ubicació a fi de millorar la percepció i la retrorreflexió de la cartelleria vial.

En els últims anys, la construcció de nous vials a l’àrea metropolitana de València ha suposat la modificació d’itineraris, el canvi de denominació d’algunes carreteres, l’aparició de noves rutes anteriorment inexistents, i en conseqüència la senyalització d’orientació ha quedat desfasada en molts casos.

Per a Domingo, “aquesta disfunció és especialment important al voltant de poblacions com Torrent, Alaquàs, Aldaia, Picanya, Paiporta, Catarroja, Albal i Beniparrell”; és a dir, en les carreteres CV-33, CV-36, CV-410 i CV-366, totes elles de titularitat autonòmica.

A més, es tracta d’unes vies per on circulen diàriament una mitjana de 48.000, 70.000, 23.000 i 36.000 vehicles, respectivament, per la qual cosa “el volum de ciutadans afectats és molt elevat”, ha manifestat.

Últimas noticias

Contenido relacionado