La Setmana Europea de l’Esport arriba a la Comunitat Valenciana

El CSD dona suport material i humà per al desenvolupament d'este esdeveniment encaminat a la promoció de l'esport i els hàbits saludables.

El Consell Superior d’Esports (CSD) col·labora per primera vegada amb les Comunitats Autònomes en l’organització i coordinació de les activitats de la Setmana Europea de l’Esport, que se celebra fins diumenge que ve 29 de setembre. La Comunitat Valenciana és un dels cinc territoris que comptarà amb l’ajuda del CSD.

El suport es concreta en la posada a la disposició de monitors, esportistes i suport gràfic i logístic per al desenvolupament de la BeActive Night, un esdeveniment esportiu nocturn que traurà l’esport als carrers de Castelló, Gandia i València el pròxim 28 de setembre i Alacant, el dia 29.

Rovira  

Durant la BeActive Night els ciutadans podran gaudir de màster class de Bodi Combat, Zumba, Ioga i Salsa, així com exhibicions de diferents disciplines esportives. Les activitats comptaran amb la col·laboració de la Fundació Espanya Activa, la Fundació Esport Jove i de Federacions Nacionals, i com en anys anteriors s’ha nomenat com a ambaixadors de la Setmana Europea de l’Esport a tres esportistes referents. En esta edició són Fernando Carro, Eva Moral i Gisela Pulido.

MINISTERI DE CULTURA I ESPORT

CONSELL SUPERIOR D’ESPORTS
Així mateix, s’entregaran premis a les millors iniciatives que fomenten l’esport i l’activitat física en l’entorn educatiu, el lloc de treball, les activitats a l’aire lliure i en els clubs esportius i gimnasos. Per a donar major difusió i poder optar als premis de la Comissió Europea i del CSD, es requereix registrar les accions a la plataforma de la SET-19: http://venus.csd.gob.es/semanaeuropeadeporte/. S’han registrat ja més de 600 activitats en tota Espanya.

La Comissió Europea atorgarà tres premis als participants en les categories lloc de treball, educació i heroi local. Per part seua, el Consell Superior d’Esports organitzarà un acte de lliurament de reconeixements a la participació en la SET-19 i la promoció de l’esport de base.

‘Feix Esport, practica Cultura’

La Setmana Europea de l’Esport és un projecte europeu impulsat pel CSD que pretén promoure la pràctica d’esport i activitat física entre els ciutadans. Com a novetat, enguany conjuminarà la cultura i l’esport.

Per a això, des del CSD i el Ministeri de Cultura i Esport s’ha posat en marxa una campanya amb el lema ‘Feix Esport, practica Cultura’ entorn de la qual es desenvoluparan diferents activitats esportives en els principals museus.

Amb l’objectiu que els ciutadans practiquen esport al mateix que s’acosten a la cultura, enguany es proposa el repte de visitar museus i fer-lo caminant de l’un a l’altre. D’esta forma, es podrà gaudir de l’àmplia oferta artística existent, al mateix temps que es practica exercici.

Per a promocionar este repte, s’ha elaborat un vídeo en el qual participen Pau Gasol, Javier Fernández, Eva CalvoBruno Hortelano, Amanda Sampedro, Eva Moral i Loida Zabala. En ell, estos grans esportistes de referència recorren les estades de diversos museus estatals animant a millorar la salut de la ciutadania compaginant exercici físic i coneixement.

PublicitatJuega Limpio Orihuela