La Societat Vinguda de la Mare de Déu ha presentat els seus actes festius a l’Ajuntament d’Elx

Els actes van començar el 30 de novembre amb la presentació de la Revista “Soc per a Elig” i acaben el 30 de desembre amb el tret de la Palmera fi de festes des de la torre del campanar de Santa Maria

El president de la Societat Vinguda de la Mare de Déu, José Manuel Sabuco Más, acompanyat del regidor de Festes d’Elx, José Pérez han presentat la programació de les festes de la Vinguda de la Mare de Déu al costat dels cartells guanyadors dels certàmens institucional i infantil, realitzats per Vicente Javier Poveda el primer i Isabel Marín Legidos el segon. La Sala d’Àmbit Cultural del Centre Comercial El Corte Inglés Ciutat d’Elx acollirà l’exposició dels 709 dibuixos que han participat en aquest certamen, realitzats per xavals de 16 col·legis, i només es podran veure fins al dilluns 17 de desembre.

La programació de la Vinguda de la Mare de Déu es va iniciar el divendres 30 de novembre amb la presentació dels nous Càrrecs Honorífics i la Revista “Soc per a Elig”. El dimecres 26 de desembre, el bisbe il·licità de la Diòcesi de Menorca, Francisco Conesa Ferrer, realitzarà el pregó de festes i seguidament actuassen el Cor Rabinos i el Cor d’Heralds. El dijous 27 de desembre és el “Dia de l’Il·licità Absent”, amb la recepció a primera hora del matí d’il·licitans que viuen fora de la seua ciutat i una missa en la Basílica de Santa Maria en memòria dels morts. Al final de la missa hi haurà una ofrena de flors a la Mare de Déu de l’Asunción, una hora més tard tindrà lloc un espectacle de Cercaviles dels Cabuts amb la colla de “dolçaina i tamborí”. A les 11.30 seran rebuts per l’alcalde en el Saló de Plens de l’Ajuntament, i després realitzaran una visita cultural al Celler Faelo de la pedania de Matola, per concloure amb un menjar de germanor.

PublicitatAVL
Verge Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El divendres 28 de desembre al voltant de les 6 del matí sortiran autobusos gratuïts al Tamarit des de la porta del MAHE i també des de Portes Encarnades. A la platja del Tamarit a les 7 es durà a terme la representació de la troballa de l’arca amb la imatge de la Mare de Déu de l’Asunción pel guardacostes Francesc Cantó. A continuació s’iniciarà el romiatge que es va fer anual des de l’any 2004. “Aquest any hi ha una novetat en el romiatge, en ser any jubilar vicentí dedicat a Sant Vicent, els veïns de les pedanies de Maitino i Perleta, acudiran al romiatge de la Mare de Déu portant una petita imatge del seu patró Sant Vicent Ferrer”, ha assenyalat Sabuco. A les 15 hores començarà la carrera de Cantó per al posterior trasllat de la imatge a la Basílica de Santa Maria.

El dissabte 29 de desembre ve carregat amb una processó acompanyat per una traca aèria que serà al matí i a la vesprada sobre les 19 hores en el Gran Teatre es representarà l’obra “Soc per a Elig, 1370” escrita per Antonio Amorós. El preu de l’entrada és de 3 euros que es destinarà a AFAE (Associació Familiars Alzheimer d’Elx). Els actes festius que organitza la Societat Vinguda de la Mare de Déu conclouen, el diumenge 30 de desembre, amb una missa als socis morts i una palmera final des de la torre del campanar de la Basílica Santa Maria.

Esta publicació està disponible en : Valencià