La tempesta elèctrica provoca algunes incidències en municipis de la província d’Alacant

Les precipitacions d'aquesta matinada inunden les carreteres on han hagut d'intervenir els bombers per a traure aigua

La finalitat es tindre un document que establisca un nou model de desenvolupament urbà per al futur pròxim, i per al present.

La tempesta elèctrica i les precipitacions que s’han registrat aquesta matinada, amb fins a 300 litres per metre quadrat en el sud de la província de València i en tota la província d’Alacant han provocat algunes incidències. La Comunitat Valenciana es troba en alerta Groga segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i municipis com Ròtova, Barx i La Drova es troben en nivell vermell de risc extrem per ser les localitats on més aigua ha caigut entre 225 i 310 litres per metre quadrat. Vilallonga, Pinet, la Font d’en Carròs, l’Atzúbia, Barxeta i Oliva les pluges han deixat de 46 a 158 litres per metre quadrat. A Elx, Oriola, Alacant, el Pinós, Carcaixent i Bunyol han arribat a caure entre 25 i 30 litres per metre quadrat.

tempesta Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

En la localitat il·licitana, la pluja elèctrica ha originat alguns desperfectes, com la caiguda d’una cornisa al carrer Mariano Pérez Vives causant danys en la xapa i la lluna posterior a un Audi A8 de color negre que estava estacionat i que la policia local ha donat part del contratemps. També la tempesta elèctrica ha ocasionat una avaria en el sistema de comunicació entre la xarxa semafòrica i la sala de tràfic que ha deixat sense funcionament alguns semàfors, els operaris dels quals han estat al llarg del matí intentat solucionar el problema, mentrestant, la policia ha regulat el tràfic evitant retencions en l‘avinguda de la Llibertat, principal artèria de la ciutat. En la Ronda Sud, a primera hora del matí a causa de l’acumulació d’aigua, s’ha originat algunes retencions i el problema més greu ha sorgit en la carretera de Santa Pola a l’altura de l’encreuament de Venda Durà per amuntegament d’aigua, encara que no ha estat l’única carretera de la província amb aquest tipus d’incidència, la intervenció dels bombers està sent decisiva en les carreteres alacantines per a traure l’acumulació d’aigua.

PublicitatAVL

En Dénia s’ha suspés les classes de molts col·legis, així com el CEIP La Pau de Torrellano que durant avui i demà, a fi de prevenir possibles accidents davant les deficiències detectades en la instal·lació elèctrica d’aquest col·legi, s’ha pres la precaució de cancel·lar les classes.

L’alerta per pluges va començar ahir a la nit i finalitzarà el divendres a les dotze de la nit, mantenint-se l’alerta de nivell groc en el sud de la província d’Alacant, nivell taronja en el nord de la província alacantina i el sud de la província de València podent activar-se el nivell roig. Des de l’AEMET expliquen que no es tracta d’una gota freda però existeix inestabilitat, sobretot, a les comarques de la Marina Alta i la Vega Baixa que tindran dos dies d’intenses pluges.

Esta publicació està disponible en : Valencià