La tercera edició del SYA Oriola comptarà amb la presència d’un xef amb dos estreles Michelin

El Simposi Internacional Agroalimentari té com a novetat aquest any la participació de centres educatius i una fira d'equipament del sector agrícola

La tercera edició del SYA Oriola, que s’està duent a terme a l’Auditori de la Llotja, comptarà amb la participació del cuiner murcià amb dos estreles Michelin, Pablo González Conejero, que realitzarà una demostració culinària amb productes frescos de la comarca. A més, aquest any el Simposi Internacional Agroalimentari de la Vega Baixa compta amb diverses novetats més, entre les quals es troba una fira de mostres d’equipament del sector agrícola, que estaran exposades a la plaça de Sant Sebastià i el carrer Aragó. La tercera novetat ha sigut involucrar als centres educatius per mostrar-los als xiquets i xiquetes tot el que ofereix l’horta i els hàbits saludables, amb la finalitat d’inculcar-los una alimentació sana amb productes de la província.

L’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, ha inaugurat l’acte d’obertura del SYA Oriola, amb la presència de la Directora Territorial d’Agricultura, Carmen Catalá, la regidora d’Agricultura, Noèlia Grau, el vicerector d’Infraestructures de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz Martínez i la directora del Secretariat d’Estudis de Postgrau de la Universitat d’Alacant, Aurora Ribes.

“Tres factors relacionats entre si que fan que aquest sector avance a un ritme vertiginós i que les empreses de la nostra comarca isquen fora d’Espanya, provocant que la resta del món pose la seua mirada aquí, en nosaltres, en l’Horta d’Oriola, en l’Horta de la Vega Baixa del Segura”, ha comentat el primer edil.

El simposi d’aquesta edició se centra en aspectes transcendentals com el finançament, la internacionalització i la sostenibilitat, consolidant-se per tercer any consecutiu com un aparador i per Bascuñana, és un simposi que serveix per a aprendre, conéixer i compartir coneixements que permet un bon desenvolupament econòmic i empresarial del sector. El tema de l’aigua segueix estant present en aquest cicle agroalimentari i el primer edil ha recalcat el sistema de regadiu tradicional com un procediment que es basa en la reutilització de les aigües que aporten moltes més avantatges pel que fa al reg per degoteig. L’edil d’Agricultura va destacar, no obstant això, la campanya de sensibilització del consum de fruites i verdures.

A tots els assistents al SYA Oriola han rebut el llibre que reuneix les conferències, experiències i conclusions del passat any en la seua segona edició. L’alcalde d’Oriola va manifestar, que aquest tipus de guia és un material de consulta que “els ajudarà a entendre com hem arribat fins aquí i quin és el nivell d’aquest gran esdeveniment de caràcter internacional que cada any obté major repercussió”. D’igual manera, Bascuñana va aconsellar que ningú es perdés res del programa d’aquest any, on els experts en la matèria oferiran les seues impressions en les conferències i taules rodones. Les empreses més destacades que estan participant amb els seus expositors són les següents: Capritxos del Paladar, Conserves Hola, Associació de la Carxofa, Associació de la Granada, Agrícola 3 Ponts, La Rodona els Horts, Delícies Vegetals, Mateo Wines, S.AT Imperi, Mel Ferrándiz, El Tánico, Associació Productors de Bacora Albatera, Vegacarne, així com la col·laboració de la Diputació d’Alacant i entitats financeres.

: Valencià