La UE accepta una altra pròrroga “flexible” del Brexit fins al 31 de gener del 2020

"La UE a 27 ha acordat que acceptarà la petició del Regne Unit d'una 'flextensió' fins al 31 de gener del 2020".

La Unió Europea a 27 ha aprovat concedir al Regne Unit una altra pròrroga que ajorne el Brexit fins al 31 de gener per evitar una ruptura caòtica al mes d’octubre, un ajornament que preveu la possibilitat que la ruptura es produïsca abans si Londres aconsegueix que l’acord de retirada siga aprovat prèviament per la Cambra dels Comuns.

“La UE a 27 ha acordat que acceptarà la petició del Regne Unit d’una ‘flextensió’ fins al 31 de gener del 2020”, ha anunciat el president del Consell Europeu, Donald Tusk, a través de les xarxes socials.

L’acord l’han tancat els Estats membre a nivell d’ambaixadors en una reunió a Brussel·les que a penes ha durat 20 minuts i serà confirmat per les capitals mitjançant un procediment escrit.

La “flexibilitat” a la qual es refereix Tusk es reflectirà en tres dates com a opció d’eixida, sempre amb la condició que el tractat de retirada haja sigut aprovat pel Parlament britànic. D’esta manera, el Regne Unit podria ser país tercer l’1 de desembre del 2019, l’1 de gener del 2020 o l’1 de febrer del 2020.

CatalanSpanish