17.3 C
Valencia

La Unió, Asaja i UPA-PV convoquen una tractorada a València davant la situació límit dels agricultors i ramaders

Han acordat la convocatòria d'una tractorada i manifestació el pròxim 14 de febrer a València per a denunciar la situació límit que travessa el sector agrari.

- Publicitat -AVL

Les organitzacions professionals agràries que formen part de ASAJA en la Comunitat Valenciana –l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant-Joves Agricultors i la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA)–, La Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV) han acordat la convocatòria d’una tractorada i manifestació el pròxim 14 de febrer a València per a denunciar la situació límit que travessa el sector agrari i, en eixe sentit, reclamar a les diferents administracions que plasme una sèrie de mesures a curt, mitjà i llarg termini que garantisquen una rendibilitat digna per als productors valencians.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha explicat que “des de les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana volem denunciar la greu crisi que travessa el nostre sector, amb una crisi de preu enorme i amb una falta de rendibilitat que es va demostrant durant els últims anys. Esta manifestació se sumarà a la resta de manifestacions que s’estan realitzant per tota Espanya des de ASAJA i altres organitzacions agràries. Esperem que servisquen per a fer reflexionar a les nostres administracions i també perquè els passos que es van donar en la reunió amb el ministre servisquen perquè es prenguen mesures, unes mesures que no es poden quedar exclusivament en paraules sinó que es traduïsquen en fets que es produïsquen amb rapidesa, que es traduïsquen en solucions ja per al nostre sector”.

- Advertisement -

La marxa s’iniciarà amb una concentració de tractors i persones en el Passeig de l’Albereda de València i el recorregut conclourà en la plaça del Temple, és a dir, a les portes de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, on els representants de totes les organitzacions agràries participants dirigiran unes paraules als assistents.

Les principals associacions representatives del sector agrari valencià se sumen d’esta manera a la campanya de mobilitzacions que s’estan duent a terme en diverses comunitats autònomes i que ja l’any passat van iniciar en la Comunitat Valenciana amb motiu de les crisis citrícola i vitivinícola, unes protestes que no han tingut una resposta per part de les administracions.

Entre les causes que motiven este acte de protesta a València cal destacar la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries –ara ha finalitzat la pitjor campanya de la història del caqui–, l’incessant augment dels costos de producció –el Govern d’Espanya acaba d’aprovar un altre increment del salari mínim interprofessional– que el sector no té la capacitat de traslladar al preu dels seus productes, la utilització de l’agricultura i la ramaderia valenciana com a moneda de canvi en els acords de la Unió Europea amb països tercers, la discriminació perpètua de la Política Agrícola Comuna (PAC) cap als cultius mediterranis o la injusta criminalització que rep l’agricultura i la ramaderia com a sector contaminant malgrat la seua essencial contribució mediambiental, el seu paper en la mitigació del canvi climàtic i el compliment de la legislació més rigorosa del planeta en matèria fitosanitària, ambiental i de benestar animal.

Este panorama descoratjador s’està traduint en el fet que la Comunitat Valenciana és líder en superfície agrària abandonada –més de 161.000 hectàrees deixades de cultivar–, en falta de relleu generacional i envelliment de la població agrària –ja quasi prop dels 62 anys de mitjana–, en pèrdua de superfície agrària de regadiu, en falta d’inversions hidràuliques i en dèficit de balanç continuat entre primes i indemnitzacions de les assegurances agràries. Davant la necessitat de canviar esta tendència, les organitzacions convocants animen a tots els agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana a assistir a l’esmentada manifestació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià