7.5 C
Valencia

LA UNIÓ DE CONSUMIDORS INFORMA DELS CONSELLS A SEGUIR EN REBAIXES

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

COMENCEN LES TRADICIONALS REBAIXES D’HIVERN

A pesar que s’han suprimit els períodes de rebaixes, desapareixent de la normativa qualsevol referència a l’existència de dues temporades de rebaixes (hivern i estiu), la veritat és que una gran quantitat de comerços segueixen mantenint aquesta promoció en un marc temporal pràcticament igual, aprofitant l’acceptació que sempre han tingut, encara que en alguns casos s’anticipen uns dies.

Per això, la Unió de Consumidors de Castelló vol divulgar entre els consumidors i usuaris aquells requisits que han de complir els establiments en rebaixes, les diferències amb altres tipus de vendes, i les recomanacions que han de tenir-se en compte.

En primer lloc, ha de destacar-se que –al contrari del que succeïa amb anterioritat- les rebaixes poden practicar-se en la temporada i amb la durada que decidisca l’empresari, d’acord amb l’únic criteri d’un major interés comercial. La durada de les rebaixes es decideix lliurement per cada comerciant.

- Publicitat -

Els productes rebaixats hauran d’haver estat inclosos amb anterioritat en l’oferta habitual de vendes, encara que ha desaparegut l’exigència que hagueren format part de les existències de l’establiment un mes abans de la data d’inici de la venda en rebaixes. En qualsevol cas, haurà d’especificar-se la durada i, si escau, els articles o sectors als quals afecta (quan, en aquest últim supòsit, no comprenga, almenys, la meitat dels articles posats a la venda).

Haurà de figurar amb claredat, en cadascun dels productes rebaixats, tant el preu anterior com el preu reduït.

- Publicitat -

Per tant, segueix vigent la prohibició de posar a la venda productes que hagen estat adquirits expressament amb aquesta fi, a fi de ser venuts a preu inferior a l’ordinari.

Així mateix, queda prohibit oferir com rebaixats productes deteriorats.

Cal no confondre les rebaixes amb un altre tipus de vendes com els saldos, descomptes, liquidacions. Els saldos són articles que es venen més barats perquè el seu valor de mercat apareix manifestament disminuït a causa de la deterioració, desperfecte, desús o obsolescència d’estos. Les liquidacions es realitzen per tancament, canvi d’activitat de l’establiment, etc. Les vendes en promoció o en oferta són aquelles destinades a potenciar la venda de certs productes o el desenvolupament d’un o diversos comerços o establiments. Els articles que vagen a comerciar-se com a productes en promoció podran adquirir-se amb aquesta exclusiva fi, encara que no podran estar deteriorats, ni tampoc ser de pitjor qualitat que els mateixos productes que vagen a ser objecte de futura oferta ordinària a preu normal.

Sent important recordar, en aquest sentit, que totes aquestes promocions, excepte en el cas de les vendes en liquidació, podran simultaniejar-se en un mateix establiment comercial, sempre que existisca la deguda separació entre elles i es respecten els deures d’informació

RECOMANACIONS A l’HORA D’ANAR DE REBAIXES

1.- Abans del començament de les rebaixes, han de comprovar-se els preus dels articles per comparar-los posteriorment amb els preus rebaixats, a fi de conèixer l’estalvi real i evitar enganys. Així mateix, pot verificar que l’article estava en exposició.

2.- El preu antic ha de figurar marcat en l’etiqueta al costat del preu rebaixat.

3.- Ha d’exigir-se la factura de compra, ja que és l’únic comprovant en cas de reclamació o de devolució.

4.- Recorde que en cas d’haver adquirit un producte defectuós té dret a la devolució de l’import total o a la reposició del producte en bones condicions.

5.- Exigisca qualitat, la rebaixa del preu no implica una rebaixa de la qualitat. No oblide que la rebaixa és un tipus de venda que implica una reducció dels marges comercials, no una reducció de la qualitat.

6.- Ha de tenir-se en compte que existeixen diferents tipus de vendes en promoció que poden coexistir al mateix temps.

7.- Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià