14:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XXV Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»

La Universitat de València i l'Ajuntament d'Alzira han convocat el XXV Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», en col·laboració amb Edicions Bromera, dins dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira. La quantia del guardó és de 12.000 euros, i el termini de presentació d'originals acaba el pròxim dilluns 9 de setembre.

El guardó té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general, i de l’estudiantat preuniversitari en particular, els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. El llibre guardonat serà coeditat per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, dins la col·lecció «Sense Fronteres».

Els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic que opten a aquest premi poden estar escrits en valencià, o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglès o en francès, i han de tindre una extensió d’entre 250.000 i 300.000 caràcters, espais inclosos. Per participar-hi, les obres es presentaran mitjançant la seu electrònica de la Universitat de València, o també es podran lliurar en paper al Registre General de la Universitat de València. Han de ser originals i inèdites, i també poden presentar-se sota pseudònim.

Formen el jurat de l’edició de l’any 2019 Maria Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència; Carolina Moreno, directora de la col·lecció «Sense Fronteres»; David González Jara, guardonat en la XXIV edició d’aquest premi; Jose F. Pertusa, investigador del Departament de Biologia Cel∙lular i Biologia Funcional i Amparo Ricos, investigadora del Departament de Filologia Espanyola. Per a la ponderació dels treballs, el jurat atendrà l’interès científic i la coherència de l’obra, la seua creativitat i originalitat, la claredat expositiva i l’estructura del text, així com el correcte ús de la sintaxi i normes ortogràfiques.

L’obra guanyadora es farà pública i s’atorgarà el pròxim 8 de novembre durant la cerimònia de lliurament de la resta de premis Ciutat d’Alzira. La persona guanyadora, a més del premi en metàl·lic, rebrà el trofeu que simbolitza els Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Últimas noticias

Contenido relacionado