La Universitat de València, primera universitat espanyola en investigació química

L’Índex de Nature, un rànquing internacional que avalua la productivitat i la qualitat de la investigació, ha posicionat la Universitat de València (UV) com la millor institució acadèmica en investigació química d’entre les universitats d’Espanya, seguida per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat del País Basc (UPV / EHU).

Les Taules Anuals de The Nature Index 2019 destaquen institucions i països líders en la investigació en ciències naturals en 2018.

Segons el mateix índex, la Universitat es troba entre les 50 millors institucions acadèmiques d’Europa en matèria de química, ascendint des del lloc 71, en 2017, al lloc 47 en 2018, i passant, per tant, de trobar-se entre les 100 universitats més destacades d’Europa a situar-se entre les 50 millors. L’Institut de Ciència Molecular (ICMol) té el paper més destacat en aquesta excel·lent posició a la qual contribueixen diferents departaments i instituts de la Universitat de València.

Respecte a altres àrees científiques, la Universitat de València es troba entre les cinc millors universitats en Física i Ciències de la Vida, també segons el rànquing.
The Nature Index confirma el que altres prestigiosos rànquings internacionals havien declarat anteriorment; el Centre de Classificació Universitària Mundial (CWUR) va posicionar la Universitat de València com la segona millor universitat del món en l’àrea de “Química, inorgànica i nuclear” per al període 2018/2019.

The Nature Index es va desenvolupar per primera vegada l’any 2013. És una base de dades amb informació sobre investigadors i articles de recerca publicats en un grup seleccionat de 68 revistes científiques d’impacte. La base de dades està compilada per Nature Research. Les Taules Anuals de Nature Index 2019 classifiquen les millors institucions del món en investigació en ciències de la vida, química, ciències físiques i ciències de la terra i medi ambient.

L’índex contempla també altres aspectes, com els resultats per a 2018 del rànquing Almetric sobre els 100 articles publicats de més impacte mundial. En aquest apartat, la Universitat de València apareix reflectida en el lloc 87, amb l’article ‘Human hippocampal neurogenesis drops sharply in children to undetectable levels in adults’, aparegut en Nature al març de 2018 amb la coautoria del neurocientífic José Manuel García-Verdugo, de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València (ICBIBE), en el Parc Científic.

https://www.natureindex.com/annual-tables/2019/institution/academic/chemistry/regions-Europe

ValenciàEspañol