2.9 C
Valencia

La Universitat Jaume I llança una campanya per a fomentar l’ús del valencià entre la comunitat universitària

L'UJI llança una campanya per a fomentar l'ús del valencià i potenciar la matrícula en esta llengua.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat, ha iniciat la campanya «A la Universitat, en valencià: sense complexos!» per a promoure la matrícula en valencià, així com reforçar i fomentar l’ús d’esta llengua en l’àmbit universitari.

La campanya, realitzada pel Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI, té com a objectiu, d’una banda, promoure la matrícula en valencià i, d’una altra, reforçar l’actitud dels membres de la comunitat universitària que empren habitualment esta llengua animant amb el seu exemple a fer-la servir a aquelles persones que no l’usen habitualment. «A la Universitat, en valencià: sense complexos!» és el lema dels diversos vídeos en els quals es mostra com professorat, estudiants, personal investigador i personal d’administració fan servir el valencià «sense complexos» en tots els àmbits de la vida universitària: per a fer classe, estudiar, investigar, per a l’ús en l’administració i per a relacionar-se amb el món.

«Tenim evidències científiques sobre els beneficis del coneixement i ús del valencià, atesa la seua contribució al multilingüisme social. Amb esta campanya, el que pretenem és promoure les actituds favorables envers la nostra llengua; mostrant-la al mateix nivell acadèmic que d’altres com el castellà», destaca la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont. «Ens agradaria transmetre que no hem de tenir complexos a l’hora de fer-la servir, per exemple al fer classe, estudiar, investigar o per a l’ús en l’administració. En definitiva, voldríem contribuir des del nostre àmbit a garantir i protegir el bilingüisme de la ciutadania», afegeix la vicerectora.

Els vídeos han comptat amb la realització i producció del Servei de Comunicació i Publicacions i es publicaran en les xarxes socials de la Universitat de Youtube, Facebook, Instagram i Twitter.

- Publicitat -

Més informació: www.sensecomplexos.uji.es

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià