La Vall d’Alba recupera els paellers i berenadors en el Pou del Malvestit de Montalba

L'Ajuntament de Vall d'Alba ha millorat per als veïns i visitants parteix de la zona d'esplai del Pou del Malvestit, en la pedania de Montalba.

L’Ajuntament de Vall d’Alba ha millorat per als veïns i visitants parteix de la zona d’esplai del Pou del Malvestit, en la pedania de Montalba. Concretament, el consistori ha reformat els paellers i ha restaurat les taules i bancs d’este nucli urbà, amb la finalitat que puga recuperar-se com a àrea de descans, complementant l’oferta que ara mateix existeix en altres punts de la localitat i oferint alternatives.

El berenador del Pou del Malvestit que es troba en la zona nord de Montalba, d’accés directe des de la carretera, conté el pou que li dona nom a este espai, taules i bancs, paellers, una pista multiesportiva i un espai de jocs infantils inaugurat recentment.

“La restauració del Pou del Malvestit data de l’any 1954. D’aquí ve que l’Ajuntament haja executat l’adequació d’este espai, reconstruint el paeller, i haja adequat taules i bancs, així com hi haja embecido la façana del pou. D’esta manera, arreglem l’espai per als veïns, que podrà servir de punt de trobada, a més de valorar i servei per als visitants un lloc en el qual passar una jornada amb amics o familiars, després de visitar algun dels paratges naturals que posseeix el nostre terme municipal”, ha subratllat Marta Barrachina, alcaldessa de Vall d’Alba.

L’actuació s’enquadra dins de les bases reguladores del Pla 135 de la Diputació de l’exercici 2020. En el cas de pou, s’ha netejat la coberta plana no accessible i s’ha eliminat de sediments, materials acumulats, vegetació, nius… impermeabilitzant-se després la infraestructura.

En el cas dels paellers, s’ha realitzat un esquerdejat remolinat armat amb morter, revestint tota l’estructura amb revestiment de rajola ceràmica refractària. Finalment, les taules s’han regularitzat amb morter, i posteriorment s’han revestit amb peces ceràmiques de porcellànic esmaltat de 20x20cm, cadascuna d’un color, per a donar-li personalitat.

CatalanSpanish