La Vall d’Uixó celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Durant tota la jornada es realitzaran activitats protagonitzades per l’alumnat de les escoles i instituts de la localitat, a més del concert de Le Clerc a les 22.00 hores a la plaça El Parc.

PublicitatAVL

La Vall d’Uixó celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores sota el lema ‘Escoltar la ciutat per a transformar-la’. La Vall d’Uixó forma part de la xarxa internacional de Ciutats Educadores des de l’any 2015. Durant tot el dia es realitzaran activitats que han sigut ideades per la societat civil, La Vall Innova i amb la implicació dels centres educatius.

La jornada ha començat amb la lectura d’un manifest a la plaça de l’Ajuntament per part del tinent d’alcaldessa Fernando Daròs i la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, en el qual s’ha insistit a apostar per un projecte de ciutat que supere les funcions tradicionals de prestació de serveis i plantege solucions als desafiaments globals que requereixen espais de debat, diàleg i participació com a camí per a la convivència. A més, els regidors han insistit en la importància de què tots els sectors de la societat participen en la construcció de la Ciutat Educadora.

PublicitatRovira  

«És fonamental la participació de les xiquetes, xiquets i adolescents per a transformar la nostra ciutat», destaca la regidora d’Educació, Carmen Garcia, qui assegura que des de l’Ajuntament «es tenen molt en compte els suggeriments de l’alumnat de les escoles i els instituts de la Vall».

Entre les activitats que es desenvoluparan durant la jornada, es troben la pintada de grafitis que sempre es realitza per a celebrar este dia en el riu Belcaire, a càrrec de l’alumnat dels IES, junt amb grafiters locals; un Flash Mob a la plaça del Mercat en el qual participarà l’alumnat dels tres IES; una tertúlia al programa Café de Pipa a la Cadena Ser de la Vall d’Uixó i, per a finalitzar la jornada, se celebrarà el concert de Le Clerc, a les 22.00 hores, a la plaça El Parc.