La Vall d’Uixó aprova els pressupostos municipals 2018 per 32 milions d’euros

Els comptes ascendeixen a 32 milions d'euros i han obtingut els vots a favor de l'equip de govern, Som La Vall; l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP.

447

El ple de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat en ple, els pressupostos municipals per a aquest 2018, amb el vot a favor de l’equip de govern (PSPV-PSOE, EU i Compromís) i Som La Vall, l’abstenció de Ciutadans, i en contra del PP. Els comptes ascendeixen a 32 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de 2 milions respecte a les anteriors i un increment del 47% en el capítol d’inversions.

L’alcaldessa, Tania Baños, els tinents d’alcalde, Antoni Llorente i Fernando Daròs, i el regidor d’Hisenda, Javier Ferreres, han presentat les línies generals d’un pressupost “valent i de futur” i amb un marcat “caràcter inversor”, ja que aquesta partida passa d’1,4 a 2,2 milions d’euros i inclou projectes importants, “que canvien el model urbanístic i productiu” i “modernitzen” la ciutat, com la peatonalització parcial de la plaça del Centre i la construcció del nou parc del Polígon III.

El capítol de serveis socials augmenta un 7% i a les ajudes socials directes es destinen 500.000 euros, el d’ocupació un 14% en passar de 462.000 a 530.000 euros; el d’educació un 26%, e 240.400 a 302.400 euros, dels quals 97.000 euros aniran a millores i manteniment de col·legis públics. El de turisme augmenta un 111% fins a arribar als 78.000 euros.

Amb l’aprovació del pressupost municipal, per a aquest exercici també es fa efectiva la reducció de l’IBI d’urbana per tercer any consecutiu, en un 1,20% per a tots els rebuts, el màxim permés per llei per a mantenir l’estabilitat pressupostària.

Entre els projectes que es duran a terme enguany, destaca l’inici del pla d’asfaltat, l’arranjament de camins i l’adequació de sendes, la consolidació del talús de la carretera Segorbe, la connexió per als vianants entre els barris Toledo i Carbonaire, la construcció del skate park, la restauració de fonts, el pla de revitalització d’arbres, l’inici del Museu de la Fàbrica de la Llum, els drons per a vigilància, el nou vehicle híbrid per a la Policia Local i la finalització del viver d’empreses.

En el capítol de personal es consolida l’augment de l’equip base de Serveis Socials per a prestar una millor atenció als ciutadans, l’ampliació de la plantilla i la millora de les condicions laborals dels treballadors de la Llar Sagrada Família, l’agent d’igualtat i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives.

A més es creen quatre places d’agent de Policia Local per a millorar el servei i augmentar la seguretat, és remunicipaliza el servei de manteniment de parcs i jardins i s’inclouen les persones contractades amb plans d’ocupació per a aturats. Aquest augment “és pràcticament a cost zero per a l’Ajuntament”, ja que “la majoria d’aquests programes estan subvencionats per la Conselleria”.