Tania Baños no va reclamar la reparació del Centre de Salut, malgrat estar en el pressupost des de 2017

La Directora Territorial de Sanitat a Castelló, Azucena Martí Palacios ha reconegut que ja hi havien desperfectes a l'edifici abans de l'incident d'ahir.

1565

La Conselleria de Salut va afegir en els seus pressupostos de 2016 i 2017 l’ampliació del Centre de Salut 1 de la Vall d’Uixó, incloent-hi el centre d’Especialitats on abans estava l’INSS, a més també s’afegia la reforma del Centre de Salut 2.

En el primer cas, després de la mudança de l’INSS al nou edifici, semblava que el centre d’especialitats no tardaria en arribar, però açò no s’ha materialitzat. Una reivindicació que ja denunciar des de l’oposició el President del PP de la Vall d’Uixó, Óscar Clavell, “Fa tres anys consecutius que està amb els diners pressupostats, però no han tocat ni una rajola, i crec que passarà la legislatura i l’ampliació del centre, continuarà exactament igual que ara”. Segons la documentació de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública, el pressupost del Consell per a portar aquest projecte a terme és d’1.814.000 euros en tres anualitats.

Aquestes obres estan previstes en dues fases, en la primera es demolirà l’antic edifici de l’INSS, amb la finalitat d’edificar un nou bloc, que tindrà dues plantes i 678 m², que acollirà les urgències i l’àrea de rehabilitació, que tindrà gimnàs, consulta de fisioteràpia i accés en una munta lliteres.  La segona contempla l’enderrocament de part de l’actual ambulatori per a alçar alhora els blocs dos i tres.

Per a 2017 estava prevista una inversió de 363.000 euros, en 2018, 544.000 euros i en 2019, 907.000 euros.

Els populars es insiteixen en que, “a pesar que les obres de l’ambulatori de la Vall d’Uixó estiguen pressupostades des de 2016 en el pressupost de la Generalitat Valenciana, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, no les ha executat i l’alcaldesa Tania Baños, no les ha reclamat”.

En segon lloc, està el cas del Centre de Salut 2 de la Vall d’Uixó, la reforma del qual estava prevista en els pressupostos de la Generalitat Valenciana, per a 2017 i 2018, per un import de 317.000 euros.

Els partits de l’oposició ja van assenyalar que des de l’aprovació del pressupost en 2017, no s’han gastat res per a arreglar l’ambulatori, situat en la carretera Segorbe.

Segons fonts consultades per Actualitat Valenciana, el fet esdevingut ahir en aquest centre de salut, no estava previst en els pressupostos, recordem que els bombers han hagut d’evacuar l’edifici, per la caiguda de part de la paret exterior.

La Directora Territorial de Sanitat a Castelló, Azucena Martí Palacios ha explicat que “abans ja hi havia escletxes i ja teníem el projecte per arreglar-les, ja estava pressupostat. Les obres, que estan a punt de licitar-se, eren en l’altra banda del Centre”.

Els escletxes a les que es refereix la Directora Territorial es troben en algunes consultes del segon pis, les que van aparéixer ahir estan. en la façana de l’edifici.