La Vila Joiosa recapta fons contra el càncer amb un documental

Este film homenatja les dones agricultores del municipi, reflectint la vida de diferents generacions.

L’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) a La Vila Joiosa ha estrenat un documental en honor a les agricultores de la localitat que reflecteix la vida de diverses generacions de dones del món rural. Els beneficis que recapte esta cinta es donaran a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

La Vila Joiosa va estrenar este dissabte el documental, inspirat en l’associació local Dones Rurals, en un acte organitzat en la Llar del Pensionista de la localitat, ha explicat Asaja.
El film visibilitza i dona veu a les dones rurals del municipi. Segons la seua autora, presidenta també d’ASAJA La Vila, Marta Orts, la inspiració per a crear el documental ve del “caràcter de les components de Dons Rurals de la Vila, entusiasta i alegre”.

Rovira  

“Els agraïsc i reconec el paper i les funcions tan importants que des de sempre han exercit des de l’entorn rural per a aconseguir un major desenvolupament econòmic, social, cultural del qual es beneficia el conjunt d’esta localitat costanera”, ha manifestat.

Tota la cinta s’ha gravat en el municipi costaner de la Vila Joiosa, que des de sempre ha conjuminat com a principals activitats econòmiques la pesca i l’agricultura. Així, mostra llocs emblemàtics de l’horta vilera com l’Olivera Grossa, una olivera que té més de 1.500 anys d’antiguitat. També apareixen altres zones de valor ecològic i arqueològic com un pont romà del segle XVI, que s’erigeix sobre el riu Amadorio.

Els enregistraments van començar el passat 8 de maig i hi ha hagut intenses i llargues hores de dedicació i treball per part de professionals”, segons ha destacat Marta Orts. En cambra-realització ha destacat el treball de Draguy Steiner i la periodista Raquel López Hernández. En la locució està Marta Llinares Zaragoza i en fotografia Marta Bosch.

PublicitatJuega Limpio Orihuela