La xifra de negoci de la indústria puja un 2,5% al maig a la Comunitat Valenciana i les comandes un 8,5%

Per destinació econòmica, tots els sectors presenten taxes mensuals negatives amb una caiguda del 30,2 per cent en els béns d'equip, seguida del -2,6 per cent d'energia, -1.4 per cent de béns de consum duradors, i -1,3 de béns de consum no duradors

La xifra de negocis de la indústria a la Comunitat Valenciana va pujar un 2,5 per cent el passat mes de maig respecte al mateix mes de 2018, davant d’un creixement del 0,8 per cent a Espanya, mentre que les entrades de comandes del sector van augmentar un 8,5 per cent davant de la reducció del 2,5 per cent en la resta del país, segons les dades difoses aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i recollits per Europa Press.

Es tracta del cinqué major increment de la xifra de negoci després de Múrcia, Aragó, Madrid i Navarra, mentre que la Comunitat Valenciana va ser la segona en la qual més va augmentar l’entrada de comandes després de Madrid.

Rovira  

En el que va d’any l’evolució de l’entrada de comandes ha pujat un 4,6% per cent mentre que a nivell nacional l’evolució és d’un creixement del 3,1 per cent. Per la seua banda, la xifra de negoci en el que va d’any ha crescut un 0,4% a la Comunitat.

A Espanya, la variació mensual de l’índex d’entrades i comandes de la indústria entre maig i abril, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del -9,1 per cent, un 18,2 per cent inferior a la del mes anterior.

Per destinació econòmica, tots els sectors presenten taxes mensuals negatives amb una caiguda del 30,2 per cent en els béns d’equip, seguida del -2,6 per cent d’energia, -1.4 per cent de béns de consum duradors, i -1,3 de béns de consum no duradors.

PublicitatJuega Limpio Orihuela