jueves, 23 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sebastián de la Torre llança “El Laberinto del Tiempo”, la segona part de la seua saga de ciència ficció

L’escriptor valencià Sebastián de la Torre acaba de llançar “El Laberinto del Tiempo”, la segona part de la seua saga “Nhartep, Destinació Final”, una nova obra de ciència-ficció que té lloc en la ciutat de València.

“El Laberinto del Tiempo” explica la història d’una Comunitat Valenciana distòpia en la qual dues noves guerres mundials han arrasat el planeta, deixant tan sols un afig d’habitants i el que Shieska, la protagonista, haurà de viatjar pel temps per a localitzar els manuscrits clau que salvaran la humanitat.

La novel·la, publicada per l’Institut d’Estudis Modernistes, el text està ja disponible en les principals llibreries de la Comunitat.

De la Torre – un dels pocs escriptors valencians que centra la seua trajectòria en la ciència-ficció – escriu seguint la tradició dels grans mestres del gènere: Isaac Asimov, Ray Bradbury o Neil Stephenson. Els seus llibres, que sovint plantegen drames morals en mons que han sigut destruïts per causa dels excessos de l’ésser humà ofereixen una visió de la ciència-ficció més propera al local però amb l’enfocament a l’universal del gènere.

“No crec que la ciència-ficció haja de ser un fenomen exclusivament nord-americà. Encara que el món del cinema, les grans novel·les i els grans noms ens han ensenyat una imatge molt brillant del futur, jo crec que la ciència-ficció ofereix valors universals que són vàlids en qualsevol racó del món, incloent-hi València”, explica Sebastián de la Torre.

“La crisi financera de l’última dècada ens ha deixat molt sabor de boca amarg, però també valors positius que són els que he tractat de traslladar als meus personatges, i emmarcar en el futur”, afegeix.

De la Torre va nàixer a la Corunya en 1965, i resideix a València des de fa quatre dècades. Després de guanyar concursos d’escriptura, a 33 anys va publicar “Narthep, Destino Final” que va guanyar el Premi Nova Consciència l’any 2008 i que ja es troba en la seua tercera edició.

“Narthep, Destino Final” narra la història d’un valencià que accidentalment viatja al futur de la humanitat, després d’una crisi climàtica que deriva en la III i la IV Guerres Mundials.

Primera part d’una saga de tres volums (el tercer dels quins està en aquest moment en fase de creació), “Narthep, Destino Final” parla d’una civilització on la tecnologia és rudimentària i no contaminant, i on el poder de la ment s’ha desenvolupat de forma sorprenent.

Caminant pels carrers de València, camí a la presentació del llibre, De la Torre explica: “El que he tractat, en tot moment, és oferir una imatge optimista d’alguns éssers humans, capaços de crear comunitats i tirar endavant en moments més difícils. Aquest és sempre el meu anhel”.

Últimas noticias

Contenido relacionado