Labora concedeix més de tres milions d’euros per a contractar a 169 persones joves sense ocupació a la Safor

Es beneficiaran 30 municipis i un parell de mancomunitats d'aquesta comarca

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit més de tres milions d’euros per a la contractació de 169 persones joves sense ocupació a la comarca de la Safor.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 30 municipis i diverses mancomunitats, s’emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus, que està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest Pla a la Safor, es destinaran en total 3.231.737,78 milions d’euros, directament als ajuntaments 3.021.684,13 euros i la resta a les mancomunitats.

Així, entre les ajudes concedides en aquesta comarca, destaquen els 936.973,83 euros concedits a l’ajuntament de Gandia, que permetran contractar a 49 persones joves sense ocupació o els 370.306,87 euros que rebrà l’ajuntament d’Oliva per a poder dur a terme 19 noves contractacions. (La llista completa de municipis i les corresponents ajudes s’adjunta a un document amb format PDF).

Mancomunitats beneficiàries

Entre les entitats beneficiàries del Pla Avalem Joves Plus en la Safor també es troben la Mancomunitat de la Valldigna que rebrà 178.615,81 euros per a contractar a 10 persones aturades menors de 30 anys i la Mancomunitat de Municipis de la Safor, que rebran 31.437,84 euros per a contractar a un parell més de persones desocupades.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat “la importància del Pla Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d’ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible a través de Labora en l’anterior legislatura.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d’incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

Les ajudes per municipis estan disponibles en aquest enllaç: consultar ací.

ValenciàEspañol