Labora concedeix prop de quatre milions d’euros per a contractar a persones joves en la Costera, la Vall d’Albaida i Canal de Navarrés

Destaquen les inversions realitzades en els municipis de Xàtiva, Ontinyent i Canals.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit un total de 3,92 milions d’euros per a la contractació de 214 persones joves sense ocupació en ajuntaments i mancomunitats de la Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 59 municipis i a tres mancomunitats, s’emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus que està format per dos programes d’incentius dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest pla, Xàtiva rebrà una ajuda de 396.041,3 euros per a contractar a 21 persones joves desocupades, Ontinyent 363.056,29 euros per a la contractació de 19 joves sense ocupació i Canals podrà contractar a huit persones joves aturades gràcies a una ajuda de 155.490,6 euros.

També cal destacar la inversió de 61.947,77 euros a l’Ajuntament de Bocairent, els 69.057,93 euros concedits a Chella, així com l’ajuda de 59.596,87 euros destinat a Rotglà i Corbera, els 73.945,6 euros a Navarrés i els 61.193,58 euros concedits a Vallada.

Mancomunitats beneficiàries

Entre les entitats beneficiàries del Pla Avalem Joves Plus en la Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés es troben a més la Mancomunitat de la Vall d’Albaida (240.915,26 euros), la Mancomunitat de municipis la Costera – Canal (83.751,7 euros) i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés (116.916,91 euros).

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, en l’anterior legislatura.

Aquestes ajudes estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Avalem Joves Plus està compost per dos programes d’incentius; un destinat a la contractació de persones joves en general, i un altre destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

El llistat d’entitats locals i mancomunitats que han rebut ajuda pot consultar-se en el document adjunt a la nota de premsa.

CatalanSpanish