5.9 C
Valencia

Labora aprova el pla de formació 2020-2021 per a persones aturades

S'oferiran al voltant de 800 cursos, adaptats les necessitats de cada comarca, que beneficiaran a més de 13.000 persones.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha aprovat el pla de formació per a persones desocupades 2020-2021. En total, s’oferiran de manera gratuïta al voltant de 800 cursos dels quals es podran beneficiar més de 13.000 persones.

A partir d’ara, els cursos s’aniran publicant en Punt Labora de manera escalonada en l’apartat de formació. D’esta manera, a mesura que es publiquen, les persones desocupades podran sol·licitar una plaça en aquella oferta formativa que més els interesse per a millorar el seu currículum. Per a això hauran d’accedir a Punt Labora i a través de l’apartat de Formació, buscar aquells cursos que els interessen; per a seguir fàcilment estos passos, Labora ha posat a la disposició del públic general este tutorial. A més també es pot accedir a través de l’APP GVA Punt Labora.

Els qui preferisquen rebre una orientació per a conéixer quins continguts s’adapten més al seu perfil professional, pot demanar cita per a rebre assessorament per part del personal tècnic de la seua oficina més pròxima. La sol·licitud es pot tramitar de manera senzilla a través de la web, seleccionant l’opció ‘Cursos de formació’.

En total, Labora oferta al voltant de 14.000 places repartides en tot el territori. Està previst que la província de València oferesca entorn de 6.000 places, seguit de la província d’Alacant amb unes 5.000 i de la província de Castelló, amb aproximadament 3.000 places. La finalitat d’esta formació és impulsar la inserció Laboral de les persones desocupades millorant la seua qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball.

- Publicitat -

Els cursos es dirigeixen de manera prioritària a persones inscrites com a aturades en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, però les persones amb ocupació podran representar fins a un 30% de l’alumnat. Les persones desocupades tindran preferència en la selecció respecte a les persones ocupades, i dins del col·lectiu de persones amb ocupació tindran prioritat els qui tinguen un contracte temporal o a temps parcial.

La formació es realitzarà tant els centres propis de Labora, denominats Labora Formació, com en centres col·laboradors. La majoria de les accions formatives ofertes permeten que l’alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial que acredita en la seua capacitació per a l’acompliment de la seua professió. Este tipus de certificats és especialment valuós per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Models de cursos

- Publicitat -

Entre els cursos destaquen aquells orientats a treballs d’atenció al públic, com a Activitats administratives en l’atenció al client; també s’ofereixen cursos destinats a persones interessades en la formació professional, com a Socorrisme en instal·lacions aquàtiques, Perruqueria, Servei de bar i cafeteria, Operacions de lampisteria o Seguretat informàtica; classes d’idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com a anglés o francés; cursos dirigits a persones amb intenció d’emprendre, com a Creació i gestió de microempreses.

Així mateix, es destina formació a altres sectors especialitzats, com el sanitari, amb Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials; així com altres cursos de perfeccionament, com Excel avançat i Disseny de productes gràfics; entre molts altres continguts formatius.

Una formació adaptada a cada territori

Este pla, per al qual es destinen al voltant de 44 milions d’euros, està adaptat a les necessitats de cada territori, ja que a més de tenir en compte quines famílies professionals i especialitats formatives són les més demandades, fa una revisió exhaustiva de cada comarca. Així, Labora compleix el seu compromís d’atendre les noves necessitats formatives que es van detectant en cada zona, renovant la seua oferta d’una forma eficient.

D’esta manera, un dels principals objectius de Labora ha estat la detecció de nous nínxols d’ocupació per a programar accions de formació adequades a la realitat del mercat laboral valencià. Cal recordar que Avalem Territori ha permés realitzar, amb el suport de les universitats, una anàlisi científica de la realitat laboral de la Comunitat amb perspectiva territorial.

Així, durant un any, a través d’una metodologia de diagnòstic participatiu amb més de tres-cents indicadors, es van identificar variables clau com l’especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, manques formatives o nous nínxols d’ocupació.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un fong inutilitza la meitat de les UCI de l’hospital General de Castelló

Fonts internes del centre hospitalari han indicat a Actualitat Valenciana que s'ha detectat un focus de candida auris (un tipus de fong) en 2 de les 4 UCIS

Entra durant la nit a una nau industrial a Benaguasil i acaba rescatat pels bombers

La persona que va entrar a la nau va caure des d'una altura de 7 metres.

Un home ferit en xocar el seu cotxe amb un porc senglar que va envair la carretera a Sant Mateu

Un home de 34 anys va resultar ferit anit després de xocar el vehicle amb el qual circulava amb un senglar en el terme municipal de Sant Mateu.

Publicats els resultats del C1 de valencià de la JQCV

Ja es poden consultar els resultats de l'examen C1 de valencià de la Junta Qualificadora.

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.
- Advertisement -

: Valencià