30.4 C
Valencia

Labora ofereix subvencions a les empreses que contracten persones joves qualificades

Les subvencions tenen per objecte fomentar la contractació en pràctiques a jornada completa i la contractació indefinida per a les persones desocupades menors de 30 anys.

- Publicitat -AVL

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, oferirà ajudes de fins al 100% del salari mínim interprofessional (SMI) per cada contracte indefinit que les empreses valencianes formalitzen als joves menors de 30 anys inscrits en Garantia Juvenil.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat aquestes ajudes que formen part del programaAvalemJovesi amb les quals la Conselleria d’Economia Sostenible, a través deLabora, cerca reactivar el mercat de treball entre els més joves de la Comunitat incentivant la seua contractació en les empreses valencianes.

Cal ressaltar que la desocupació entre la joventut ha descendit un 27,9% i l’ocupació ha crescut un 5,4% des de la implantació del pla AvalemJovesa primers de maig de 2016. Així mateix, l’atur registrat entre les persones menors de 30 anys ha caigut 7,6 punts des de l’inici del pla.

Labora subvencionarà els contractes indefinits inicials a jornada completa de les persones majors de 16 anys qualificades que estiguen inscrites en el fitxer del sistema de garantia juvenil. S’entén que la persona jove està qualificada si disposa de certificat de professionalitat, títol d’FP, doctorat, estudis de postgrau, grau o llicenciatura.

D’altra banda, el Servei Valencià d’Ocupació subvencionarà també els contractes en pràctiques de persones joves qualificades. D’esta manera, Labora respon a les inquietuds dels representants empresarials que sol·licitaven ajudes que no únicament donaren suport als contractes indefinits. En aquest cas, les ajudes oscil·laran entre el 80% i 90% del salari mínim interprofessional.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha manifestat que des deLaboras’espera que estes subvencions “ajuden a reactivar la contractació de joves per part de les empreses valencianes”. En aquest sentit, ha animat al teixit empresarial valencià a comptar amb el talent juvenil per a introduir millores en els processosinnovadors.

Així mateix, Nomdedéu ha destacat l’èxit del programaAvalemJovesPlus que ha permés que prop de 9.000 joves de la nostra Comunitat obtinguen la seua primera experiència professional en l’administració”.

“Som el Servei d’Ocupació Pública que més fons europeus ha executat, la qual cosa ha afavorit que 55.600 joves es beneficien d’aquestes ajudes, dels quals 9.000 han obtingut ajudes per a contractes en l’administració pública, mentre que 24.000 s’han beneficiat de programes de formació que, en alguns casos, també porten aparellats ocupació”, ha afegit.

El responsable d’Ocupació ha recordat que, a més del programaAvalemJoves, la Generalitat ha posat en marxa el plaAvalemExperiència per afavorir la inserció laboral dels majors de 30 anys.

Forma i termini de presentació de sol·licituds

Les ajudes es poden sol·licitar des de divendres a la pàgina web de Labora consultar ací.

El termini per a resoldre i notificar la resolució serà de sis mesos comptats a partir de l’endemà de l’entrada de la sol·licitud en qualsevol dels registres de Labora.

La notificació de les resolucions i actes de tràmit es realitzarà a través de la seu electrònica de la Generalitat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els casos de coronavirus augmenten a la Comunitat Valenciana amb 658 positius i 14 morts

Per províncies, la distribució és la següent: 38 a Castelló, 336 a Alacant, 283 a la província de València i 1 cas sense assignar

Sanitat autoritza un aforament de 800 persones per als concerts d’Amaral, Martita de Graná i Marlon a Borriana

• Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com

La Generalitat es compromet a construir la rotonda de la Ratlla del Terme

La Subdirecció General de Mobilitat redactarà el projecte bàsic que servirà per a planificar l'execució de la rotonda. Posteriorment, serà també la Generalitat qui s'encarregarà de la construcció.

Benicàssim continua amb els tractaments contra mosquits en aigua estancada

El consistori actua en les zones on s'ha acumulat aigua i ha proliferat l'aparició de larves

Oberta la preinscripció per a les activitats esportives municipals d’Alcalà-Alcossebre

Es manté l'oferta de classes d'aeròbic, step, pilates, ritmes llatins, taitxí, ioga i manteniment en Alcalà i Alcossebre
- Advertisement -

: Valencià