jueves, 25 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Labora proposa reflexionar sobre la reducció de la jornada laboral

El passadís de les Arts al Passeig Ribalta de Castelló acull este diumenge un debat obert on ciutadania i experts abordaran un possible model de treball amb menys hores.

Amb el to provocador, innovador i qüestionable d’aquelles propostes que naixen amb l’objectiu estudiat d’obrir el debat, Labora, des de la seua Direcció General i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló proposa per este diumenge una ‘fira’ que invita a la reflexió respecte a la reducció de la jornada laboral.

La iniciativa, que tanca a la capital de la Plana els esdeveniments ja acollits a València i Alacant, vol “posar el debat de la reducció de la jornada laboral sobre la taula i escoltar a la gent del carrer, a veure què opinen, que és precisament on més aprenem nosaltres”, ha reconegut el Secretari Autonòmic d’Empleo, Enric Nomdedéu a la seu del consell a Castelló.

Baix el títol Teletransportat al futur del Treball”, i Labora aposta en esta fira per “plantejar la reflexió de si treballant menys hores podríem arribar a ser més productius i per tant, replantejar-nos com voler decidir o dissenyar eixe futur laboral”, segons ha apuntat Nomdedeu. Per a aconseguir això, la jornada de diumenge planteja un sèrie de conferències amb experts de diferents sectors vinculats al món de les noves tecnologies, de les experiències observades a l’àmbit laboral d’altres països, o en els models alternatius al que en estos moments impera a l’estat Espanyol, però espera sobretot “comptar amb la participació activa de la ciutadania, mitjançant les seues preguntes, plantejaments, etc.”, com ha destacat el Director General.

A la presentació de la trobada que tindrà lloc al passeig Ribalta a partir de les 11 del matí d’este diumente 6 d’octubre, des de l’ajuntament de Castelló, la regidora Patricia Puerta, ha agraït poder acollir este forum de debat i ha destacat també l’estreta col·laboració que en les accions vinculades a l’orientació, emprendedurisme o la recerca activa de treball tenen iniciatives en marxa com ara Castelló Crea o altres projectes similars de col.laboració entre administracions.

Així, baix l’afirmació de considerar el treball com “el peatge que hem de pagar per ser mitjanament feliços”, que planteja Nomdedéu, esta trobada, que també tindrà un caràcter lúdic, planteja el punt de partida per obrir el debat sobre eixa necessitat de reflexionar sobre “el futur del treball que volem”, segons s’ha reiterat a la presentació d’esta jornada. Un enfocament “heurístic”, però on també es plantejaran diferents punts de vista com els de la conciliació al món real entre l’àmbit familiar i laboral, entre altres qüestions.

El que queda pendent ara, una volta encetat este espai de reflexió públic, obert i participatiu és on aniran a parar eixos plantejaments, per això el següent pas d’esta iniciativa busca extraure unes conclusions sobre les quals “sindicats i patronal es posaran a treballar, en un futur”, segons hi ha explicat el responsable autonòmic de Labora, tot i que ha reconegut que el calendari d’estes possibles reunions encara queda per concretar.

Últimas noticias

Contenido relacionado