Labora finançarà estratègies d’ocupació específiques adaptades a cada territori amb la col·laboració de les universitats

CEV, CCOO i UGT han destacat la importància del diàleg entre empreses, ajuntaments i empreses de cada territori per a pactar les accions d'ocupació

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha avançat que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) finançarà enguany estratègies d’ocupació específiques adaptades a cada territori.

D’aquesta manera s’ha pronunciat el responsable d’Ocupació en “I Trobada interterritorial per a l’impuls i la cooperació dels pactes i acords territorials d’Ocupació a la Comunitat Valenciana”, que ha reunit, per primera vegada, a tots els agents socials i econòmics de cada pacte d’ocupació.

Cal recordar que els pactes per l’ocupació són consorcis, impulsats per la Generalitat, signats pels principals sindicats, organitzacions empresarials i els ajuntaments de cada territori per a, de manera concertada, acordar les polítiques d’ocupació.

Nomdedéu ha avançat durant el seu discurs que a través de el ‘Laboratori Territorial d’Ocupació’, en 2019 Labora finançarà l’elaboració d’estratègies específiques per a cada Acord Territorial, que comptaran amb el suport i la coordinació de la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant.

El responsable d’Ocupació ha afegit que Labora, enguany, farà estudis centrats en la situació de l’ocupació en els sectors industrials i ha reafirmat l’aposta pels projectes experimentals.

Nomdedéu ha repassat les xifres que confirmen l’aposta del Consell per les polítiques d’ocupació territorials. Així, tot açò, ha suposat la inversió fins a 2018 del voltant de 650 milions d’euros en polítiques d’ocupació en el territori, i 25 milions en l’impuls dels diferents instruments i programes propis d’Avalem Territori.

Per a 2019, el responsable d’Ocupació s’ha compromés a seguir en la mateixa direcció, invertint més de 150 milions d’euros en polítiques d’ocupació en territori i al voltant de 12 milions per a impulsar els Pactes per l’Ocupació, els Projectes Experimentals i altres iniciatives com l’engegada dels “Labora-Mòbil”.

Per la seua banda, la directora general de Formació, Rocío Briones, ha destacat que la Generalitat ha recuperat, amb la reactivació dels pactes per l’ocupació, la concertació social que permetrà engegar polítiques d’ocupació territorials més adaptades a les necessitats reals.

Durant la jornada han participat, a més de Labora, alcaldes de tota la Comunitat, els secretaris d’ocupació de la CEVMiguel Ángel Javaloyes, de CCOO, Ana García, i d’UGT-PV, Pilar Mora. Tots els agents han destacat la importància del diàleg entre empreses, ajuntaments i empreses de cada territori per a pactar les accions d’ocupació.

Nomdedéu ha posat l’accent en el treball realitzat a través d’aquests pactes durant 2018.A través d’una metodologia de diagnòstic participatiu amb més de tres-cents indicadors, s’han pogut identificar variables clau com l’especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, manques formatives o nous nínxols d’ocupació.

“Es tracta d’una actuació inèdita, que ens permet obtindre informació sistematitzada i detallada de les característiques del mercat de treball a tots els municipis valencians i que permetrà millores importants en el disseny i la gestió de les polítiques d’ocupació”, ha assenyalat.

Entre uns altres, ha posat d’exemple el secretari autonòmic, està fent que el catàleg de formació estiga cada vegada més ajustat a les necessitats específiques de cada territori, dissenyat de forma descentralitzada, flexible, dinàmic i amb capacitat de prospecció sobre les ocupacions del futur.

Publicitat