Desmantellat a Llombai un laboratori d’extracció sofisticada de cocaïna

La cocaïna arribava al laboratori en carbó vegetal adulterat i era sotmés a un complex sistema d'extracció en tres fases.

PublicitatAVL

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat hui, al costat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, d’una operació antidroga per la qual s’ha desmantellat un laboratori d’extracció sofisticada de cocaïna a Llombai.

Juan Carlos Fulgencio ha destacat “la professionalitat de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”, al mateix temps que ha lloat “les accions coordinades de les FCSE en la lluita contra el narcotràfic”. “Actuacions com la que hui presentem, són fruit d’un treball conjunt ben fet que ha afavorit que es trunquen les accions il·lícites del grup que ha sigut detingut”, ha manifestat el delegat.

PublicitatRovira  

Segons ha explicat Fulgencio, agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desmantellat un laboratori d’extracció secundària de cocaïna, en una operació que s’ha saldat amb sis detinguts, cinc registres domiciliaris i altres dos en magatzems de diferents localitats de la província de València.

S’han confiscat més de cinc quilos de cocaïna ja processada, 4.112 litres de precursors, quasi 48.000 euros, dos quilos de marihuana, un quilo i mig d’haixix, material de laboratori, centrifugat, assecat i empaquetat i 49 sacs de carbó impregnats en cocaïna amb un pes total de 980 quilos.

El delegat ha assenyalat que el laboratori es trobava en una casa de camp aïllada en la localitat de Llombai. En el soterrani d’aquest habitatge s’han trobat tres naus en les quals, pel que sembla, “es produïa en cadena l’extracció, la producció i finalment, l’empaquetat del producte final”.

Juan Carlos Fulgencio ha afegit que la droga arribava a aquest laboratori en carbó vegetal adulterat i era sotmés a un “complex sistema d’extracció en tres fases, realitzat per dos homes d’origen colombià que es trobaven enclaustrats en el xalet”.

Tots els detinguts, dos amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.