Desmantellat un laboratori de producció d’oli d’haixix en una urbanització de Riba-roja

La Guàrdia Civil en l'operació “CANIT” ha procedit a la detenció de 3 persones dos homes i una dona, de nacionalitats italiana i espanyola, implicats en delictes contra la salut publica i per defraudació de fluid elèctric

Dins dels serveis establerts per prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents a la província de València, la Guàrdia Civil venia investigant la possibilitat que s’estigués utilitzant un habitatge situat en una urbanització de Riba-roja de Túria com a punt de venda i cultiu de drogues.

Després de detectar una forta olor a marihuana i comprovar un consum eclèctic excessiu.
Per això, el passat mes de febrer es va iniciar l’operació “CANIT” per part de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria.

Fase d’explotació

La fase d’explotació d’aquesta operació finalitzà, quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir a la detenció de 2 homes i 1 dona d’edats compreses entre els 32 a 40 anys respectivament i de nacionalitat italiana els homes i espanyola la dona, per la seua implicació en un delicte contra la salut publica (tràfic de drogues), i defraudació de fluid elèctric.

En el registre realitzat es localitza a l’interior tres dependències dedicades exclusivament al cultiu Indoor de marihuana, en concret dues habitacions de l’última planta i un dels soterranis.

Les referides habitacions es troben condicionades amb llums halògens, extractors d’aire, ventiladors, mesuradors de ph, sistema d’osmosis per a reg i un total de 205 plantes de marihuana entre les tres habitacions.

En un altre soterrani de l’habitatge, es descobreix una zona dedicada al creixement d’esqueixos de marihuana amb semillers i llums de calor amb un total de 444 esqueixos.

En aquesta mateixa habitació també es localitzen els materials necessaris per a l’elaboració
de BHO Butan Hasch Oil), també conegut com a oli d’Haixix. En concret els detinguts posseïen una trituradora per a la marihuana, un forn professional d’assecament al buit per purgar butà, una bomba per extreure el gas del forn, i una gran quantitat de gas butà de
diferents marques per realitzar la mescla amb la marihuana i extreure els terpens de la marihuana per aconseguir una gran puresa del HBO.

Els agents entre altres efectes s’han confiscat de 16 kg de marihuana, 6 pastilles d’èxtasis, 10 dosis d’LSD i 1470 euros, gran quantitat de butà i material per realitzar elaboració de substàncies estupefaents.

Producció d’oli d’haixix 

Amb l’operació “CANIT” s’ha pogut desmantellar un laboratori no casolà de producció BHO més conegut com a oli d’haixix. Per a l’elaboració d’aquesta substància s’utilitzen grans quantitats de gas butà el qual és altament inflamable en grans quantitats.

Cal destacar l’alt grau de perillositat en la manipulació i producció d’aquesta droga, atés que en la geografia espanyola recentment han sofert danys irreparables persones mentre elaboraven aquest estupefaent.

Les diligències han estat lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció Núm. 6 Llíria.