miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’acord aconseguit per l’ajuntament de València amb el port suposa guanyar 190.000 metres d’equipaments per a natzaret i valència

“Hem arribat a una proposta d’acord que portarem d’una banda al Consell d’Administració del Port i per una altra a la Comissió d’Urbanisme i, posteriorment, al Ple de l’Ajuntament, sobre tota la zona de Natzaret. És un acord mitjançant el qual s’alliberen aproximadament 86.000 metres quadrats, una zona més gran que Vivers, per a jardí, a més d’altres 88.000 metres quadrats per a ús esportiu. Amb açò, Natzaret i tot València podran gaudir d’una zona semblant al Parc de Capçalera, que serà el Parc de Desembocadura”, ha afirmat Joan Ribó en referir-se a esta part de l’acord aconseguit, i que suposa una solució formal i funcional per al tram final del Jardí del Túria.

Ribó ha comentat que el resultat “és fruit d’un treball al qual hem dedicat 13 o 14 mesos de debat i que s’ha conclòs amb un èxit pel qual vull manifestar la profunda satisfacció per part de l’Ajuntament. Per este acord compensem a la gent de Natzaret i fem un pas definitiu per a tancar el parc del riu, que és el gran parc de la ciutat, i que tindrà un final molt digne”.

L’acord comporta igualment l’emplaçament d’una àrea esportiva i d’espai lliure amb una extensió aproximada de 88.000 metres quadrats qualificada d’Espai Lliure d’Ús Esportiu, que conformarà una frontera verda entre l’activitat portuària i el barri.

Ribó ha dit que “este 7 de febrer és un dia molt important per a València”, i referint-se a la repercussió que tindran estes infraestructures, ha destacat que acords com els aconseguits “són avanços que consoliden una estructura de ciutat, li aporten un pulmó molt important en esta zona i contribueixen decisivament a la dignificació del front litoral de València, juntament amb les actuacions en el Cabanyal-Canyamelar i la Marina”.

El mur de Moyresa i Benimarel

Un altre aspecte d’esta actuació en la qual l’Ajuntament executarà el Parc de Desembocadura en terrenys cedits gratuïtament per l’Autoritat Portuària (APV), és la substitució per part de la APV, i a càrrec seu, de l’actual mur de fàbrica que perímetre l’antiga instal·lació industrial de la fàbrica Moyresa, i també la rotonda de la qual es queixaven els veïns de Natzaret, que es desplaçarà 105 metres lineals en sentit sud-est per a possibilitar una millor continuïtat del Jardí del Túria fins al nou Parc de Desembocadura. “Eixa rotonda que ens ha donat tants maldecaps es desplaça més de cent metres cap al mar”, ha asseverat Ribó.

Per la seua banda, el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha afirmat estar “satisfet no solament per haver arribat a un acord molt positiu. És veritat que el Port genera riquesa, però també és veritat que en l’espai en què se situa genera costos per als quals estan vivint allí. Es faran zones verdes, hi haurà una zona esportiva molt important, amb carrils bici i un nou vial. Intentarem accelerar al màxim la seua execució perquè puguem gaudir-ho com més prompte millor”.

Des de la Generalitat Valenciana, com a responsable d’una visió territorial integrada de tot el litoral i d’algunes infraestructures properes a la zona de l’acord, el secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, ha expressat així mateix la seua “satisfacció per este acord”, i ha destacat el paper de la comissió d’integració Port-ciutat “en la qual les tres administracions han treballat i que mostra el camí a seguir per a resoldre altres problemes”.

Ministre Catalá

Preguntat pels periodistes respecte de les últimes declaracions del ministre Rafael Catalá sobre el Corredor Mediterrani, Ribó ha afirmat: “quina oportunitat més bonica de callar ha perdut el ministre Catalá, perquè és absolutament intolerable que un ministre faça eixes declaracions quan sap perfectament l’alt percentatge de Producte Interior Brut espanyol que es genera en els territoris del Mediterrani per on hauria de passar un corredor ferroviari”. Així, l’alcalde, ha comminat el ministre “a pensar en el que diu”, doncs les seues paraules “donen compte del grau de marginació als interessos valencians. Este ministre forma part d’un govern que hauria de ser de tots, no solament del centre”.

Últimas noticias

Contenido relacionado