L’Aemet activa l’alerta groga per intenses ratxes de ponent

AVL

El bon temps que gaudim durant aquestes festes de Nadal a València està a punt d’esfumar-se. I és que hui entraran diversos fronts atlàntics per l’oest de la península que donaran al trast amb l’estabilitat atmosfèrica que ha regnat en els últims dies en la península i que portarà pluja i vent a bona part del territori espanyol. En el cas de la Comunitat Valenciana, l’Aemet ja ha activat per al dimecres l’alerta groga per vents d’entre 70 i 80 quilòmetres per hora en tota la província de València, on també podrien registrar-se algunes precipitacions a partir de hui dimarts, 26 de desembre.

A la ciutat de València els núvols començaran a créixer a partir de la propera matinada i fins i tot podrien deixar algun ruixat, sobretot en el matí. A l’interior de la província de València també és possible que es registre algun aiguat de caràcter feble, sent menys probables com més cap a la costa.

El dimecres serà el dia més inestable, amb vents de ponent d’entre 70 i 80 km/h que han portat a l’Agència Estatal de Meteorologia ha activar l’alerta groga (pre-emergencia) en tota la província, des de la mitjanit del dimarts al dimecres fins a les 18.00 hores del dia 27 de desembre. Durant aquesta jornada, seran “probables les precipitacions febles a l’interior de València” i la cota de neu baixarà fins als 1.600 metres.

A la ciutat de València és probable que els núvols descarreguen (hi ha un 85% de probabilitats), mentre que en el nord de la província la pluja està pràcticament assegurada per disminuir la possibilitat de pluges com més cap al sud. Les temperatures no experimentaran grans canvis.

- Advertisement -
CatalanSpanish