23.2 C
Valencia

L’aeroport de Castelló habilita un espai per a atendre el creixement de l’aviació general

L'actuació ampliarà el nombre de places d'estacionament per a avionetes, donant resposta a les necessitats de les escoles de vol

- Publicitat -AVL

La societat pública Aerocas ha acordat la realització d’una actuació encaminada a atendre les noves necessitats derivades del creixement de l’aviació general en les instal·lacions, una activitat complementària al trànsit comercial.

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que, d’una banda, es reubicaran els dos depòsits de combustible, amb el doble objectiu d’augmentar la seua capacitat i d’alliberar espai en la zona d’estacionament d’avionetes. Per a això, es construiran dues bases de formigó on s’emplaçaran els nous serveis de proveïment de carburant.

D’altra banda, es realitzarà una reorganització d’espais en la part nord-est de la plataforma, a través d’un repintant de la senyalització.

Amb aquesta actuació, la zona destinada a l’aviació general passarà a disposar d’una superfície de 18.350 metres quadrats, delimitant-se 46 places d’estacionament d’avionetes i tres carrers d’accés. La inversió prevista ascendeix a 122.843 euros.

El director d’Aerocas ha assenyalat que el projecte “dona resposta al notable desenvolupe que està tenint l’aviació general en l’aeroport de Castelló, que porta aparellada la creació de llocs de treball qualificats”.

Joan Serafí Bernat ha recordat que ja ha obert una base l’escola de pilots Panamedia i que a la fi d’agost s’incorpora a l’aeroport una segona acadèmia de vol, la britànica Skyborne.

Nou acord

A més, segons ha avançat Bernat, s’acaba de tancar un acord amb l’escola de pilots Airpull Aviation, basada en Requena, per a la realització de pràctiques de vol en l’aeroport de Castelló.

A això cal afegir que, en la zona de la plataforma destinada a l’aviació general, també operen l’empresa que presta el servei d’aerotaxi, Euroairlines, i els avions adscrits al servei d’extinció d’incendis de la Generalitat.

El director general d’Aerocas ha destacat que el creixement de l’aviació general, unit al desenvolupament del trànsit comercial amb les rutes regulars, “estan generant un notable increment en l’activitat de l’aeroport”. Prova d’això és que, en el primer semestre del present any, s’han registrat 2.338 moviments d’aeronaus enfront dels 806 del mateix període de 2018, “la qual cosa suposa pràcticament triplicar les xifres”, ha assenyalat Bernat.

El director d’Aerocas ha subratllat que el desenvolupament de l’aviació general “és una de les apostes del Pla Estratègic de l’aeroport, un document que advoca per diversificar l’activitat de la infraestructura, mantenint el trànsit comercial de passatgers com a eix principal”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià