L’aeroport de València alerta de 24 aeronaus abandonades en les seues instal·lacions

Entre estes figuren majoritàriament avionetes i també un Boeing 747 de la desapareguda Pronair.

Publicitat

L’aeroport de València té en les seues instal·lacions 24 aeronaus que es troben en “evident estat d’abandó”, segons ha publicat esta setmana el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que indica la situació de cada aparell, entre els quals figuren majoritàriament avionetes i també un Boeing 747 de la desapareguda Pronair.

El director de l’aeroport, Joaquín Rodríguez, avisa que conforme a la Llei de Navegació Aèria, es procedirà a realitzar tres publicacions en tres mesos consecutius.

PublicitatRovira  

Transcorregut el termini d’un any des de la data de la tercera publicació sense que concórrega reclamació del propietari, s’estimarà la presumpció legal d’abandó i es procedirà a la venda en pública subhasta i l’obtingut passarà a benefici de l’Estat.

Més d’un centenar d’aeronaus romanen des de fa una dècada, abandonades en els aeroports espanyols, generant un deute que, ja el 2014, ascendia a un total de 2,7 milions d’euros, segons Alternativa Sindical AENA/Enaire (ASAE).

Els aeroports de Sabadell, Madrid-Barajas i Manises són els que acullen més aeronaus oblidades pels seus propietaris. En molts dels casos els avions es troben encara immersos en disputes legals, uns altres han sigut embargats als seus antics propietaris.

PublicitatJuega Limpio Orihuela