jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències reforça els torns del personal del telèfon ‘112 Comunitat Valenciana’ un 7% en Setmana Santa

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel, ha explicat que el reforç dels torns de treball de la sala d’atenció de trucades del Centre de Coordinació d’Emergències es realitza perquè en ser un període vacacional es registra un major nombre de desplaçaments per les nostres carreteres i es produeix també un increment en el nombre de trucades a “112 Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, aquest reforç en la sala d’atenció de trucades serà coincident amb l’engegada de l’operació especial de Tràfic de la Direcció general de trànsit (DGT) durant la qual està previst que les carreteres de la Comunitat Valenciana registren dos milions i mitjà de desplaçaments de vehicles, tant de llarg com de curt recorregut.

Precisament, els majors reforços dels torns, entre operadors, supervisors i coordinadors, respecte a un dia ordinari, seran: el dijous dia 13, coincidint amb l’operació eixida, amb un 14 per cent més de torns; el diumenge dia 16, amb un increment del 6 per cent; i el divendres 14, amb un augment del 7 per cent.

Àngel ha indicat que el reforç dels torns “es realitza amb l’objectiu que les trucades dels ciutadans de la Comunitat i dels milers de turistes que visiten el nostre territori aquests dies, siguen ateses amb la màxima celeritat”. També va recordar que el telèfon “112 Comunitat Valenciana” és el telèfon d’emergències vigent en l’àmbit europeu, conegut pels turistes, per la qual cosa a la Comunitat, a més d’atendre les trucades en valencià i castellà, s’atén també en anglés, francés i alemany.

D’altra banda, l’augment de torns en el 112 és simultani també amb l’inici de la campanya informativa i publicitària #stopalfoc de prevenció d’incendis forestals que s’ha avançat enguany per a fer-la coincidir amb les vacances de Setmana Santa i el previsible augment de visitants en les muntanyes i parcs naturals de la Comunitat Valenciana. La campanya inclou una sèrie de consells que tenen en compte la utilització del telèfon 112 para, per exemple, alertar de l’aparició d’una columna de fum que pot ser l’origen d’un incendi.

Últimas noticias

Contenido relacionado