L’Agència Tributària Valenciana duplica els punts d’atenció en municipis per a ajudar els ciutadans a fer la declaració de la renda

El Consell autoritza el conveni entre l'ATV i els 20 municipis que disposaran d'una oficina d'atenció personalitzada, 11 més que l'any anterior

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) duplicarà enguany els punts d’assistència gratuïta permanent per a elaborar la declaració de renda i per a la seua presentació telemàtica, en passar de nou a vint els municipis de la Comunitat Valenciana que oferiran el servei en col·laboració amb els seus respectius ajuntaments.

Ademús, Albaida, Altea, Aiora, Benicarló, Xelva, Xiva, El Campello, El Pinós, L’Alcora, La Font de la Figuera, Montanejos, Morella, Santa Pola, Sant Mateu, Segorbe, Torrevella, Vistabella del Maestrat, Xaló i Xixona disposaran d’una oficina d’atenció personalitzada per a prestar aquest servei durant tot el període per a formular la declaració.

El ple del Consell ha aprovat el conveni que possibilitarà aquesta cooperació, que té com a objectiu facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions tributàries evitant-los desplaçaments.

Cal recordar que fins a 2018 aquest servei sol es prestava en les delegacions de l’ATV situades en les capitals de província (València, Alacant i Castelló de la Plana) i que aquest any es van habilitar oficines d’atenció en nou municipis. Enguany l’assistència es prestarà en 20 municipis.

La mesura, que suposarà per als ciutadans un estalvi de temps i diners, té com a finalitat millorar el nivell de prestació del servei d’assistència al contribuent que presta l’ATV i que s’emmarca en la campanya “Més prop de la teua”.

Entre 2004 i 2011 va existir una iniciativa consistent en una unitat mòbil itinerant que es desplaçava d’un municipi a un altre. Però, des de 2018 es disposa de seus estables al marge de les capitals de província de la Comunitat Valenciana.

Una col·laboració fructífera

Tal com es recull en el conveni de col·laboració, l’ATV aportarà el personal especialitzat en matèria tributària que prestarà els serveis d’assistència en torns de matí i vesprada.

Així mateix, també proveirà els equips informàtics i programes que es precisen en els espais d’atenció, gestionarà la cita prèvia a través de la web i disposarà d’un telèfon en el qual poder consultar, en qualsevol moment, dubtes.

Per part seua, els ajuntaments s’encarregaran d’aportar els locals, que hauran de ser accessibles per a persones amb diversitat funcional, així com disposar de sala d’espera i de connexió a Internet, a més del material d’oficina necessari.

Publicitat