19 C
Valencia

L’agilitació dels tràmits de la dependència ‘anima’ les noves sol·licituds amb 300 expedients a l’any en Vila-real

El regidor de Serveis Socials, Alvaro Escorihuela, detalla el balanç de valoracions i inscripcions dels últims anys, que avalen la millora del sistema des de la ‘municipalització’ de competències gràcies al reforç de personal.

- Publicitat -AVL

El sistema d’atenció a la dependència atén actualment a Vila-real a 856 persones, que reben algun tipus de servei o prestació. El reforç de personal en el departament de Serveis Socials, amb la incorporació de cinc treballadors socials i tres persones més en tasques administratives, ha permés ‘desembossar’ la gestió de valoració d’expedients derivada del traspàs de competències als ajuntaments i ‘animar’ la presentació de sol·licituds, amb al voltant de 300 expedients nous a l’any.

“Ens queda encara molt per millorar, però les dades demostren que s’està avançant molt en els últims temps i eixa percepció de millora i de major agilitat també s’ha vist reflectida en l’augment de les sol·licituds per a incorporar-se al sistema de dependència”, valora el regidor de Serveis Socials, Alvaro Escorihuela. Aquesta millora s’ha percebut en les dues competències que té en aquest moment l’Ajuntament de Vila-real en la gestió de la dependència: els enregistraments de sol·licituds en el sistema autonòmic, assumides en 2018, i les valoracions dels expedients, des del 2016. La concessió de prestacions econòmiques competeix a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat.
La valoració de la dependència ascendeix ja a prop del 75% i, quant als enregistraments, en aquests moments s’estan registrant en la plataforma les sol·licituds dels mesos de març-abril.

Aquesta dada contrasta amb l’any i mig de retard acumulat en novembre de 2018, quan el departament de Serveis Socials va sol·licitar a la Generalitat les competències en enregistrament amb l’objectiu de desbloquejar la tramitació dels expedients. “L’agilitació dels tràmits des d’aleshores ha sigut més que notable, tant en enregistraments com en valoracions, gràcies sobretot al treball de Serveis Socials i la incorporació de personal qualificat, però sabem que encara queda marge per a la millora i en aquesta línia continuem treballant”, agrega Escorihuela.

L’any 2017, el sistema de dependència va tramitar 245 sol·licituds de vila-realencs i es van tramitar a penes 58 valoracions. L’exercici següent, en 2018, les sol·licituds van ser ja 341, amb un total de 171 expedients valorats. La tendència es manté en 2019 i, fins al 31 de juliol, es van tramitar 261 noves sol·licituds i es van realitzar 226 valoracions de dependència. “La percepció de millora en el sistema, poder obtindre una resposta més àgil a les sol·licituds, ha animat la presentació de sol·licituds en els últims anys; una tendència que ens mou a continuar millorant i treballant perquè totes les persones puguen desenvolupar el seu projecte vital amb autonomia, objectiu primordial del sistema de dependència”, conclou.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià