Detingut a València un fugitiu buscat per l’agressió sexual a una dona espanyola a Suïssa

L'arrestat va mantindre a la dona captiva en el seu domicili de Suïssa durant dos dies, on va ser sotmesa a pràctiques sexuals sàdiques i contínues amenaces perquè no comptara el succeït, sent finalment abandonada en una localitat francesa.

Suïssa

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un ciutadà franc-italià, de 21 anys d’edat, reclamat internacionalment per Suïssa com a presumpte autor dels delictes d’agressió sexual agreujada, detenció il·legal i amenaces.

L’arrestat està presumptament implicat en l’agressió sexual a una dona espanyola amb qui mantenia una relació sentimental, després de conéixer-se a la ciutat de València on tots dos estudiaven en la Universitat. El mes de juny passat, i durant dos dies, va mantindre a la dona captiva en un habitatge on la va sotmetre a pràctiques sexuals sàdiques i contínues amenaces fins que, finalment, la va obligar a pujar-se un cotxe fins a una ciutat francesa on va ser abandonada.

L’arrest s’ha produït gràcies al canal de cooperació policial internacional que, a nivell europeu, brinda la plataforma ENFAST -European Network of Fugitive Active Search Teams – Xarxa Europea d’Equips de Cerca Activa de Fugitius.

La investigació va començar a la fi del passat mes quan la Policia del Cantó de Ginebra (Suïssa) va sol·licitar l’assistència de la Policia Nacional per a la detenció d’un fugitiu reclamat per agressió sexual i detenció il·legal en aqueix país. El buscat estava presumptament implicat en uns fets comesos el mes de juny al país helvètic quan, durant dos dies, va mantindre retinguda una jove espanyola a la qual havia conegut mentre estudiaven junts en la Universitat.

Durant els dos dies que va mantindre a la dona captiva en el seu domicili de Suïssa, la va sotmetre a pràctiques sexuals aberrants i sàdiques així com a contínues amenaces perquè no comptara el succeït. Tot això, pel que sembla, a fi de “castigar-la” per unes desavinences que havien mantingut. Després de dos dies, la dona va ser obligada a pujar-se a un cotxe i traslladada fins a la ciutat Annecy (França) on va ser abandonada.

Després de ser auxiliada, la dona va interposar la corresponent denúncia que va motivar l’entrada en vigor d’una Ordre d’Europea de Detenció interessada per les autoritats de Suïssa. Gràcies a la coordinació operativa entre la policia helvètica i l’espanyola, es va situar al buscat a la província de València on va ser finalment detingut.

Publicitat