L’ajuntament de Benicàssim reforma un total de 56 fonts d’aigua potable

La Font del Senyor recupera la seua estètica històrica dins del Pla de neteja i manteniment de les fonts públiques, que ja ha adequat, 56.

El regidor de serveis públics de l’ajuntament de Benicàssim, Clemente Martín, ha informat de l’inici dels treballs de restauració de la ‘Font del Senyor’, que està datada l’any 1927, transporta l’aigua de la deu existent en el Paratge del Desert de les Palmes, en la part baixa del Monestir Vell, i que compta amb el mateix nom, fins al centre del municipi. “La font del Senyor és un element referencial per a tots els benicenses i té un gran valor sentimental per als ciutadans. Per açò volem que lluïsca en la seua màxima esplendor i completament renovada i recuperada. Per açò, en aquesta font, dins del Pla de manteniment de fonts públiques, realitzarem un tractament especial de restauració”, ha assenyalat Martín.
Els treballs, que s’han iniciat en la font, consisteixen en la neteja de tota l’estructura exterior i posterior repintat i també la revisió de tot el sistema hidràulic i cubeta. Es canviarà, a més, tota l’aixeteria per una de llautó, que emula els sistemes d’aixetes de l’època. A més, com ha explicat Clement Martín, “hem realitzat un treball de documentació sobre els diferents colors, que ha lluït al llarg del temps la font i quins eren els que històricament s’havien reconegut més.
Finalment, s’ha optat per tornar al color de origen, que va lluir per primera vegada i que es compon d’un joc a escala de grisos, un de clar tipus gris perla, que substituirà al blanc actual i un gris fosc que substitueix a l’ocre i que donarà una imatge renovada i singular a la nostra font”.
El regidor ha informat que, “si el temps ens respecta, abans de Nadal podria estar la font completament renovada”.
A més, durant l’últim mes, com ha detallat el regidor de serveis públics, “s’han escomés la neteja de totes les fonts públiques d’aigua potable, un total de 56”.

CatalanSpanish