L’ajuntament de Castelló signa un conveni amb l’Escola Valenciana

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Castelló, Amparo Marco, junt amb el regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, han signat aquest matí un conveni amb l’Escola Valenciana, per tal de seguir endavant amb els projectes de política lingüística marcats a l’acord del Grau.

Garcia ha manifestat que “és un dels convenis més importants perquè a banda d’afermar els programes de voluntariat lingüístic que ja vam encetar fa un any, per primera vegada en la història l’Ajuntament donarà classes de valencià per a la ciutadania que vulga aprendre”.

 

Garcia ha expressat que “és una crida social de la ciutadania que fa temps que s’arrima a l’Ajuntament a preguntar on aprendre valencià i ja tocava que es donara resposta a aquesta demanda”. Els primers cursos van destinats als nouvinguts “perquè entenem que forma part de la integració i és una forma de conéixer i estimar la llengua que parlem tots els valencians i la gent de Castelló”, tal com ha assenyalat Garcia.

 

Amb la nova normativa reguladora de Conselleria d’Educació que adequa i adapta els coneixements de valencià dins del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües “els ajuntaments tenim la capacitat de donar el certificat A1 a aquelles persones que realitzen, complisquen i aprenguen als cursos”, ha explicat el regidor de Normalització Lingüística. En aquest nivell la persona ha de ser capaç de comunicar-se en situacions quotidianes, saber presentar-se i utilitzar expressions d’ús freqüent, així com conéixer la gramàtica i vocabulari bàsic. A més, també hi haurà cursos per a preparar els exàmens dels nivells A2 i B1.

 

Garcia ha declarat que aquest certificat equival al de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià i “pensem que a partir d’ací se seguiran fent cursos i estem convençuts que tindran una bona acollida gràcies a les polítiques de Conselleria d’Educació que ens donen aquestes capacitats”.

 

 

 

CatalanSpanish