12 C
Valencia

L’Ajuntament d’Almenara activa el programa de finançament de llibres de batxillerat a canvi de voluntariat social

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Fins al pròxim 2 de maig tenen de temps per a inscriure’s, amb la pertinent autorització dels pares, els joves nascuts en els anys 2001 i 2002, que vulguen participar en el nou programa del consistori consistent a finançar des de l’Ajuntament d’Almenara els llibres de text de batxillerat a canvi de realitzar tasques de voluntariat social dins de Protecció Civil. D’aquesta manera s’engega el programa ja anunciat en el seu moment i que ha agafat impuls després de la reunió mantinguda des del consistori amb els pares i mares esta setmana i que “ha tingut un bon acolliment” segons ha informat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

Segons l’alcaldessa, una vegada se sàpia quants joves s’han inscrit “seguirem mantenint reunions per a perfilar el procés, buscant els suggeriments que es realitzen, i intentant arribar en cada cas a un voluntariat personalitzat en l’àmbit social que no influïsca directament sobre les circumstàncies personals dels joves i es puga compaginar perfectament sense problemes”. A més “estem oberts a arreplegar tots els suggeriments que se’ns realitzen quant al programa”. En total s’hauran de realitzar un mínim de 60 hores entre juny d’enguany i juny del 2019. Al setembre es lliurarà el llistat d’inscrits a les llibreries i papereries de la localitat perquè els alumnes i alumnes puguen arreplegar els seus llibres que finançarà l’ajuntament, però amb l’advertiment que qui el juny de 2019 no haja complit les hores haurà de retornar l’ajuda econòmica.

L’alcaldessa d’Almenara ha destacat que hem pres esta mesura prevista en els pressupostos perquè “hem vist que els alumnes de batxillerat són els únics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, perquè els alumnes d’infantil, primària i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el mateix Ajuntament d’Almenara”.

Però al mateix temps “volem potenciar la cultura de l’esforç, la solidaritat, els valors, la formació contra la violència de gènere, gent gran, o ben col·laborant en la celebració d’esdeveniments festius, culturals, socials o esportius” pel que “a canvi del finançament dels llibres, hauran de realitzar tasques de voluntariat en la localitat dins de Protecció Civil”. En concret, segons la normativa vigent per a estes qüestions, el mínim d’hores a realitzar serà de 60 i a més realitzaran un curset de formació, tindran el seu pertinent segur, i com no, estaran sempre acompanyats en aquestes hores pels voluntaris de Protecció Civil d’Almenara o els agents de Policia Local.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià