12:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament d’Almussafes inverteix més de 800.000 euros a l’any en Benestar Social

L’executiu d’Almussafes acaba d’editar un fullet informatiu en el qual s’expliquen totes les línies d’ajuda posades en marxa pel Departament de Benestar Social, la inversió total de les quals ascendeix aquest 2017 a més 800.000 euros de pressupost. Al catàleg ja existent, recentment s’ha incorporat l’Oficina d’Atenció al Major, s’ha incrementat el Servei d’Ajuda a domicili i s’ha ampliat el Servei de Transport a l’Hospital de la Ribera i al Centre de Salut de Sueca. Els interessats a obtenir més informació sobre aquest tema, poden posar-se en contacte amb l’àrea a través del telèfon 96 178 39 91 o en les instal·lacions del departament, situades en la planta baixa del Centre de Salut.

La contínua millora de la qualitat de vida dels veïns d’Almussafes segueix sent, al costat de la creació d’ocupació, el repte més important al que s’enfronta l’equip de govern municipal. L’actual crisi econòmica que pateix el país ha fet multiplicar les necessitats socials dels ciutadans i “per a pal·liar la falta de recursos i les retallades aplicades en altres administracions es fa necessari incrementar els nostres esforços i seguir cercant fórmules perquè tots puguem viure amb el major benestar social possible”, destaca l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

En els últims anys, i de forma gradual, han anat augmentant les partides destinades a serveis socials. Per a aquest 2017, la corporació municipal ha confirmat que dedicarà a aquesta qüestió més de 800.000 euros, quantitat que serà distribuïda en diverses àrees que abasten necessitats relacionades amb la família, l’educació, la sanitat i la tercera edat.

Novetats

Entre les últimes novetats posades en marxa destaquen la creació de l’Oficina d’Atenció al Major, a través de la qual s’atenen i tramiten totes les demandes realitzades per aquest col·lectiu, com poden ser la gestió de la targeta cultural o les consultes relacionades amb l’IMSERSO. També s’ha millorat el Servei d’Ajuda a domicili, que recentment ha passat de tres a cinc auxiliars per a millorar l’atenció de les persones majors en els seus domicilis amb professionals especialitzats, i de la qual es beneficien un total de 33 usuaris. Finalment, s’ha procedit a l’ampliació del Servei de Transport a l’Hospital de la Ribera i al Centre de Salut de Sueca. A més, s’ha modificat l’horari, el recorregut i les parades de la línia Sollana-Almussafes-Hospital de la Ribera per a ajustar-se a les demandes realitzades pels veïns.

“El nostre objectiu és seguir atents a les necessitats dels ciutadans perquè els serveis que oferim siguen veritablement útils i vinguen a resoldre els seus problemes. Crec que aquestes tres novetats poden ajudar-nos a aconseguir aquest repte”, ressalta el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.

Àrees

En l’àmbit de la família, es dediquen 14.274 euros per a l’assessorament psicoevolutiu a famílies amb menors de 0 a 3 anys amb la finalitat d’orientar sobre el desenvolupament del xiquet i aportar pautes per a millorar el vincle i les necessitats familiars. També s’han reservat 5.000 euros al Programa de Prevenció de Drogodependències i 6.000 euros al Servei de Mediació de Conflictes. Per la seua banda, el Servei d’Atenció i Gestió per a la Igualtat rebrà 40.000€ per a la promoció de la igualtat de gènere. Finalment, el personal de l’Ajuntament també continuarà durant aquest 2017 amb el Servei d’Atenció Psicològica, que ja ha atès a més de 300 persones.

En qüestions relacionades amb l’educació, es dedicaran 10.000 euros al Programa d’Intervenció Socioeducativa, que atén en aspectes acadèmics, socials i emocionals a famílies en risc d’exclusió social, 5.000 euros al Programa d’Absentisme Escolar, que busca prevenir l’absentisme a través d’un protocol d’actuació coordinat pels centres educatius i les famílies, i 10.260 euros al servei de mediació social, formació i intèrpret per a fomentar l’autonomia i la participació social i laboral de les persones sordes. El Gabinet Psicopedagògic, que atén a alumnes, professors i familiars dels centres d’educació infantil i primària seguirà en marxa.

Per a la tercera edat, i a través de la citada Oficina d’Atenció al Major, a la que es destinaran 45.000€, s’oferiran diversos serveis. Al voltant de 81.000 euros estan consignats per al Servei d’Ajuda a domicili, 145.000 euros s’ha reservat per a la Residència de la Tercera Edat “La Vila d’Almussafes”, que disposa de 10 places residencials i 3 de centre de dia de gestió municipal. Al programa “Menjar a Casa”, programat al costat de la Diputació de València, es dedicaran 4.460 euros i al Centre Integral de Majors, el servei gratuït i setmanal de nutrició, psicologia i fisioteràpia del que ja s’han beneficiat 93 persones, 9.407 euros. A més, seguiran en marxa el Voluntariat de Majors, desenvolupat en col·laboració amb la Unió Democràtica de Pensionistes, i el servei de teleassistència amb el qual s’han beneficiat ja 81 persones, que es gestiona amb la Diputació.

La sanitat és un altre dels focus en els quals se centra l’àrea de Benestar Social. En el comentat Servei de Transport Sanitari, el consistori inverteix aquest 2017 un total de 24.000 euros i ha pressupostat 12.000 euros per a la Targeta de Medicaments per a Jubilats i Pensionistes, document amb el qual se subvencionen alguns dels medicaments que no entren per la Seguretat Social. A més, continuarà realitzant-se el trasllat de veïns d’Almussafes a les seus de “Som i Estem” i “Afabals”, iniciativa que atén a 8 usuaris de la localitat.

En el terreny de les subvencions, l’equip de govern ha establit una partida de 115.000 euros per a la Prestació Econòmica Individual, línia d’ajudes de caràcter extraordinari que busca pal·liar situacions d’emergència social i esmenar les necessitats bàsiques de la unitat familiar. “Gràcies a aquestes prestacions, 80 persones han pogut superar moments d’extrema necessitat, la qual cosa demostra que es tracta d’un servei més que prioritari per a nosaltres”, explica Manzano. Les beques de guarderia estan dotades amb 70.000 euros de pressupost i les de menjador escolar amb 104.000 euros.

Per a accedir a aquests i altres serveis oferits per l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament d’Almussafes, que vénen recollits en un fullet informatiu recentment editat i repartit en tots els domicilis de la localitat, els interessats poden posar-se en contacte amb el departament en el telèfon 96 178 39 91 o en les mateixes oficines, situades en el carrer Tossal, en la planta baixa del Centre de Salut.

Últimas noticias

Contenido relacionado