L’Ajuntament de la Vall d’Uixó iniciarà les obres del nou parc del Polígon III abans d’estiu

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat públicament el projecte del nou parc del Polígon III, que es construirà sobre el solar del párking subterrani i s’integrarà amb el parc actual creant una gran zona verda de 14.000 metres quadrats. Les obres que suposaran una inversió de 300.000 euros estan pendents de licitació i està previst que comencen abans d’estiu.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que el projecte “s’ha escollit a través d’un concurs al qual es van presentar 15 propostes”. Aquesta és “una aposta innovadora que fomenta la participació i la creació d’una ciutat per a les persones”, perquè mentre l’anterior equip de govern del PP “planejava construir un supermercat en aquest descampat” ara “construïm espais en els quals la gent puga gaudir”.

La proposta guanyadora ha estat la de l’empresa local Scenic Arquitectura i l’arquitecte Ernesto Moliner ha explicat que la idea “dóna continuïtat al ja fet” de manera que “tota la poma, inclosa l’estació d’autobusos, s’entenga com a unitat”. Per a això la passarel·la de fusta s’obrirà cap a “una zona diàfana que compta amb un escenari i que podrà acollir actuacions, concerts o fires”.

Una altra de les claus, segons Moliner, és la creació de zones de ombreja, ja que “la dificultat estrebava que al no haver-hi terra la solució havia de ser artificial i sense arbres”. Així, s’ha projectat una estructura lleugera amb quatre pilars dels quals sortiran cables que donaran suport a mòduls acrílics tèxtils que aportaran “ombra uniforme a les zones principals”.

A més es potencia la cafeteria, donant-li una major accessibilitat i posant a prop la zona de jocs; i es desdibuixa l’estructura del párking subterrani per millorar la zona visualment i salvar els desnivells. A través d’una sèrie de terrasses també se separen les zones de joc del carrer, la qual cosa “millora la seguretat” i “atén a una de les màximes preocupacions i peticions dels usuaris”, tal com ha expressat l’alcaldessa.