domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de l’Alcora redueix el deute 500.000 euros en 6 mesos

“Rebaixar considerablement l’endeutament municipal mitjançant una gestió eficient i responsable és una de les principals metes de l’equip de govern”, així ho ha manifestat l’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, qui ha explicat que “precisament, eixe sentit de responsabilitat econòmica ens ha dut a amortitzar recentment 150.000 euros de forma extraordinària”.

Cal destacar que l’exercici econòmic va començar amb un deute de 7,2 milions d’euros (66,54%), i ha finalitzat amb 6,4.

Garcia indica que “malgrat haver heretat un elevat deute de l’anterior govern del PP, la nostra finalitat és sanejar els comptes municipals i rebaixar l’endeutament al nivell òptim que indica el servici d’Intervenció de l’Ajuntament, i que està en els 3,5 milions d’euros, el 31%”, objectiu que l’equip de govern té previst aconseguir en 2020.

“El PP ens ha deixat un deute que duplica el nivell òptim d’endeutament. No obstant això, nosaltres no anem a utilitzar el deute com a excusa per tindre l’Ajuntament paralitzat com va fer l’exalcaldessa i el seu equip la passada legislatura”. Així, Garcia puntualitza que “l’objectiu és retallar el deute però sempre sense deixar de costat els serveis cap a les veïnes i veïns de l’Alcora, complint el nostre compromís de prioritzar el benestar de les persones en les polítiques municipals”.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha destacat que el pressupost de 2016, que ascendeix a 11.449.819’10 euros, reflecteix “l’aposta decidida” de l’equip de govern pel foment de l’ocupació i les polítiques socials: “Es tracta d’un pressupost pensat per a les persones, fet i adaptat als complicats temps socials i laborals que vivim a la nostra localitat”.

Quant a les dotacions pressupostàries relacionades amb polítiques socials, que inclouen ajudes econòmiques directes locals (ajudes d’emergència i altres) i el conveni amb Càritas s’ha produït un “clar increment” respecte al pressupost de 2015, fins a arribar als 92.500 euros”.

Pel que fa a les partides destinades al foment de l’ocupació, incloent-hi el pla d’ocupació local, el consorci per l’ocupació del sector ceràmic, ajudes a noves iniciatives empresarials, ajudes per a rehabilitació de fatxades, per a accessibilitat de habitatges i comerços, el conveni amb el CEEI i el conveni amb la Cambra de Comerç. “Tot aquest conglomerat de partides destinades a impulsar l’ocupació a la nostra localitat sumen una xifra pròxima als 300.000 euros”, explica Tena.

D’altra banda, en relació a les ajudes als estudiants i les famílies per tal de fer front a la despesa necessària en llibres i material escolar, incloent-hi les ajudes del Pla Xarxa Llibres i les ajudes a l’Ensenyança No Obligatòria, “s’ha produït un important increment del 84% respecte al pressupost de 2015, arribant a una xifra pròxima als 147.000 euros”.

També relacionat amb l’àrea d’Educació, trobem les partides per millorar i invertir en els centres educatius, “aquesta partida ha vist una evolució clara del 100% fins a arribar a la xifra de 30.000 euros”.

A més d’aquests “punts importantíssims”, el regidor d’Hisenda ha destacat altres inversions incloses al pressupost: la inversió per fer realitat el nou col·lector d’aigua potable, pròxima als 200.000 euros; la inversió de 430.000 euros en la millora d’instal·lacions esportives “una inversió que deixa clara la implicació de l’actual equip de govern en el foment de l’esport i el manteniment de les instal·lacions existents a la localitat”; la inversió de 50.000 euros per posar en marxa el Centre de Dia “un centre que a la fi serà una realitat en 2016”; “i la inversió de 25.000 euros per condicionar i potenciar la biblioteca municipal”.

Últimas noticias

Contenido relacionado