25.6 C
Valencia

L’Ajuntament de Peníscola portarà a la Generalitat als tribunals

Concretament el consistori hi ha pres esta decisió per retirar-li la subvenció per l'obra de Conservació i Recuperació del Casc Antic.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha anunciat hui en la seua compareixença de premsa al costat de l’edil de l’àrea d’Urbanisme, Jorge Rovira, la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat Valenciana, a conseqüència de la revocació de l’adjudicació de Fons Feder a l’Ajuntament per al desenvolupament de l’obra de Conservació i Recuperació del Barri antic.

L’edil de l’àrea ha explicat amb detall pas a pas la tramitació de la sol·licitud de l’ajuda, en la qual es plantejava, la licitació conjunta del projecte i l’execució de l’obra, “per a poder complir els exigents terminis de lliurament i finalització d’esta; si únicament hi havia un procés administratiu, podíem guanyar agilitat i temps, doncs cal tindre en compte que executar l’obra a l’estiu, en el centre històric, complint amb l’exigència de tindre l’obra acabada abans de la fi de l’any, anava a ser molt complicat”.

En este context, en una trobada a Sant Mateu amb la Direcció General de la qual depenia la resolució d’adjudicació d’estes ajudes europees, l’alcalde va consultar si era possible realitzar la tramitació amb un avantprojecte, perquè el projecte es trobaria en fase de licitació, igual que l’execució de l’obra. “La resposta per part dels representants de la Generalitat va ser clarament afirmativa”.

Després d’esta consulta, l’Ajuntament realitzava la tramitació de la sol·licitud amb l’avantprojecte, “i la nostra sorpresa va ser que, estant a punt d’adjudicar la redacció del projecte i l’execució de l’obra, ens comuniquen que al no haver presentat el projecte, sinó un avantprojecte, proposen revocar l’ajuda econòmica”.

Després d’esta comunicació, l’Ajuntament presentava un recurs al·legant que, en el procediment, s’havia complit escrupolosament amb les indicacions de la Generalitat.
No acceptant el recurs l’administració autonòmica i comunicant la revocació total de la subvenció, l’alcalde sol·licitava una trobada amb el Director General de l’Administració Local, Antoni Such, poc fructífera, “perquè en lloc de defensar eixos diners per a l’Ajuntament, motivaran que es retorne a Europa, ja que cap altre municipi el podria aprofitar”, ha explicat el mateix alcalde.

Martínez ha assegurat estar “francament disgustat perquè la Generalitat actua, de forma preocupant, contra el poble de Peníscola”.

Atesos els tècnics municipals i al compliment dins del termini i en la forma escaient que testifiquen en el tràmit de la sol·licitud a la Generalitat, l’equip de govern ha decidit “denunciar a la Generalitat, lluitar per aqueix mig milió d’euros que ens correspon i que siguen els tribunals els qui decidisquen si hem complit o no, perquè les bases són clares i la diligència en el seu compliment total”, ha explicat Rovira.

L’obra tenia prevista la repavimentació de diversos carrers del barri antic; concretament, el Carrer Major, Carrer Oblit, Carrer Sants Màrtirs i Baixada Portal Fosc; es durà a terme la substitució de la il·luminació viària, el soterrament de la xarxa d’enllumenat públic, la substitució dels col·lectors de sanejament, així com el soterrament de xarxes d’electricitat, gas i fibra òptica.

El projecte comptava amb finançament local, del mateix Ajuntament – al 50%- i amb finançament europeu en concepte d’ajudes destinades a projectes d’actuació de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural i la seua posada en valor, dins del Programa operatiu FEDER 2014-2020 que concedeix la Generalitat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià