L’Ajuntament de Vila-real recorda la prohibició de reunir-se en casals tot i que siga en Fase 1

Les reunions de fins a 10 persones només se poden fer en domicilis particulars.

L’Ajuntament de Vila-real adverteix que la reunió de persones en els locals festers, casals o penyes està prohibida durant la fase 1 de desescalada, tal com ha confirmat la Subdelegació del Govern de Castelló en un escrit remés al consistori.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha explicat que “l’Ajuntament vol fer una crida a la responsabilitat de les penyes i recordar-los que les festes estan suspeses i encara que en la nova fase de desescalada que entra en vigor a partir d’aquest dilluns s’autoritza la reunió de grups de fins a 10 persones, segons la normativa, aquestes reunions només es permeten en domicilis, tal com ens ha confirmat la Subdelegació del Govern, per la qual cosa no es poden reunir en els casals”.

En el seu escrit, la Subdelegació assenyala que l’autorització de reunions de fins a 10 persones contemplada en la normativa de la fase 1 de desescalada es refereix a domicilis i per tant “no tindria encaix l’assimilació de locals festers, casals o penyes amb domicilis, ja que en aquests locals entenem que l’agrupació de persones poguera ocasionar un risc de contagi, devent per part de les autoritats competents preservar la salut pública, minimitzant el risc de contagi evitant les agrupacions ciutadanes”.

A més, recorden que “el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 estableix en el seu article 10.5 la suspensió de revetles, desfilades i festes populars”.

Gómez ha afegit que “estem segurs que la ciutadania respectarà aquesta normativa, perquè està en joc la salut de totes i tots”. En cas d’infracció, es preveuen sancions de 601 o 1.500 euros.