8.7 C
Valencia

L’Ajuntament d’Ontinyent i Ecovidrio fomentaran el reciclatge durant les festes de Moros i Cristians

Es posen contenidors de vidre a l’abast de les comparses per facilitar el reciclatge d'envasos i es fan concursos per incentivar als festers

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de vidre a Espanya, impulsen, un any més, “La reconquesta del vidre”, la campanya per a la promoció del reciclat d’envasos durant les festes de Moros i Cristians. La iniciativa pretén inculcar als ciutadans d’Ontinyent i, especialment, a les comparses la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes.

La regidora Coordinadora de l’Àrea de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que “les festes de Moros i Cristians, com a les celebracions majors de tots els llocs, són un dels moments als quals es produeixen una major quantitat de residus, i per això és important facilitar que es recicle al màxim amb iniciatives com aquesta”, assenyalava.

Així, es farà lliurament a les comparses d’un poal amb rodes equipats amb sistema ale-hop i s’instal·laran en el municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya. A més, els dies 23, 24, 25 i 26 d’agost, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals, i es col·laborarà amb les comparses per a facilitar-los el reciclatge de vidre.

Enguany en “La Reconquesta del Vidre” participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més quilos de vidre recicla per fester en els seus contenidors assignats a la campanya. Els guanyadors rebran una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l’organització de les festes de 2020. En 2018, Ontinyent va participar en la categoria “Atabales”, reciclant 1,5 kg/fester per a un total de 6.500 kg. Així mateix, totes les comparses implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran en el sorteig d’un lot de productes envasats en vidre.
Com a novetat, enguany s’estan realitzant promocions online en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responen correctament a les preguntes poden guanyar un exclusiu miniglú amb la imatge d’aquesta campanya.

- Publicitat -

Sayo Gandia posava de relleu els beneficis mediambientals del reciclatge de vidre, “ja que el vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors, reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic”, destacava.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans d’Ontinyent van reciclar un total de 774.739 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 21,9 quilograms de vidre, el que ha situat la ciutat com la capdavantera en la província de València entre els municipis de més de 30.000 habitants. Respecte a la taxa de contenerització, Ontinyent té amb una mitjana de 253 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 140 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats a la ciutat.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià