L’Ajuntament exigeix a la Generalitat que mantinga la Línia 5 del TRAM d’Alacant

L'equip de govern portarà al ple una Declaració Institucional reclamant el mateix tracte que a altres ciutats en els transports públics que depenen del Consell.

VIV_Tram_d'alacant_ha_transportado_FOTO_(EMBARGADA_HASTA_EL_15-08)
Publicitat

El regidor responsable de l’àrea de Transports, Manuel Villar, ha criticat la decisió de la Generalitat de tancar la línia 5 del TRAM a la fi d’este mes. L’edil considera que aqueixa connexió s’ha convertit en “essencial per a la ciutat d’Alacant i que presta un servei imprescindible sobretot els caps de setmana, donant garanties de seguretat a milers d’usuaris que es desplacen al centre de la ciutat i especialment als joves, que la usen com a transport alternatiu al vehicle particular”.

Per al regidor resulta molt curiós que “el cerrojazo de la Generalitat a la línia 5 es produïsca després de les eleccions generals i que s’al·legue falta de personal i obres de manteniment per a justificar l’injustificable, quan si existira voluntat política se solucionarien els problemes de la plantilla i aqueixes obres es podrien fer en els moments que la línia no està oberta al públic”.

PublicitatRovira  

El responsable de Transports considera “un exemple més de discriminació a la ciutat d’Alacant la decisió de la Generalitat, retallant serveis essencials en la capital de la província mentre que no pren decisions similars en altres poblacions de la Comunitat Valenciana”. L’edil estima una contradicció que “mentre s’anuncia que s’encarregarà la redacció del projecte per a connectar el Tram amb l’estació de Renfe es retallen serveis que estaven en funcionament, la qual cosa ens fa témer que l’anunci de l’enllaç d’Estels amb l’estació de Madrid forma part d’una estratègia per a ocultar la tisorada al transport públic que depén de la Generalitat a la ciutat d’Alacant”.

Villar ha anunciat la presentació en el pròxim ple ordinari d’una Declaració Institucional per a reclamar que la línia 5 continue oberta i done servei nocturn els caps de setmana. “Enfront de propostes d’altres grups que demanen museus del tramvia per a la ciutat d’Alacant nosaltres demanem tramvies funcionant i donant servei en la capital de la província”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela